Tuesday 17 October 2017

Νέα Σελήνη στον Ζυγό: Μια Αρένα Προκλήσεων!



Πραγματοποιείται στις 19 Οκτωβρίου 2017 στις 10:12μμ με συντεταγμένες Αθήνας Νέα Σελήνη στο αρμονικό, καλαίσθητο και συμβιβαστικό ζώδιο του Ζυγού. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μας καλεί να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου, η καινούργια αρχή είναι σαφές ότι κινείται σε επίπεδο σχέσεων και συνεργασιών και έχει ως κύριο στόχο την επίτευξη αρμονίας και συμβιβαστικών λύσεων. Ωστόσο, η στενότερη όψη που σχηματίζει η Νέα Σελήνη είναι μία ιδιομοιρίας, αν και αποκλίνουσα, αντίθεση με τον Ουρανό.


Επομένως, η καινούργια αυτή αρχή φαίνεται να προκύπτει μέσα από μια μάλλον απότομη, αναπάντεχη ή επαναστατική ρήξη με το παρελθόν. Μάλιστα, το γεγονός ότι στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης η χορηγός της, Αφροδίτη, και ο Πλούτωνας δεν σχηματίζουν ουδεμία όψη με άλλους πλανήτες δείχνει ότι ριζικές αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες γίνονται εμμονή με αφορμή την απόδοση αξίας σε μεγαλεπήβολα όνειρα και σπουδαία ιδανικά (Αφροδίτη = Δίας/Ποσειδώνας).

Βέβαια, ο δρόμος δεν φαίνεται να είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα καθώς στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης υπάρχει ένα μεταβλητό Ταυ-Τετράγωνο με κορυφή τον Κρόνο και αντίθεση Άρη-Χείρωνα. Οι αποκλίνουσες όψεις του Άρη με Χείρωνα και Κρόνο και η μεταβλητή φύση των ζωδίων αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων, ότι πρόσφατες δράσεις και πρωτοβουλίες φαίνεται να έχουν ξύσει πληγές λόγω του ότι σκόνταψαν σε σκοπέλους και εμπόδια που δημιουργούσαν συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Ως από μηχανής θεός, όμως, ο Ουρανός μετατρέπει αυτό το Ταυ-Τετράγωνο σε σχηματισμό αρένας, κατά Joyce Hopewell, ευρισκόμενος σε όψη τριγώνου με Κρόνο και σε όψεις χιαστού και ημιεξαγώνου με Άρη και Χείρωνα αντίστοιχα. Αναλαμπές έμπνευσης, λοιπόν, και αναπάντεχες έως και ιδιοφυείς λύσεις φαίνεται να απομακρύνουν τα κωλύματα παρά τους πολλούς εκνευρισμούς. Και η αντίθεσή του με τη Νέα Σελήνη μετατρέπει την αρένα σε προκλητική φιγούρα (provocative figure), η οποία, σύμφωνα με τη Joyce Hopewell, χαρίζει το κουράγιο για γνωστοποίηση πραγμάτων που διαφορετικά θα έμεναν κρυφά, διαδικασία που υποστηρίζεται άλλωστε από τη σύνοδο Ερμή-Δία στον Σκορπιό. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment