Sunday 1 October 2017

Πανσέληνος στον Άξονα Κριού-Ζυγού: Ή Ταν ή Επί Τας!



Πραγματοποιείται στις 5 Οκτωβρίου 2017, στις 9:40μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος με τη Σελήνη στο φλογερό, πρωτοπόρο και πολεμικό ζώδιο του Κριού και τον Ήλιο στο διπλωματικό, αρμονικό και ειρηνικό ζώδιο του Ζυγού. Και όπως κάθε Πανσέληνος έτσι και αυτή μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ αντιθέτων. Εν προκειμένω, εγωιστικές, βιαστικές και σχεδόν ασυγκράτητες ανάγκες (Σελήνη στον Κριό) αντιτίθενται στη σημασία που μπορεί κανείς να αποδίδει στον συμβιβασμό, τη διπλωματία και το ζύγισμα των υπέρ και των κατά πριν τη λήψη αποφάσεων (Ήλιος στον Ζυγό). Το δίλημμα στο οποίο ίσως πολλοί να βρεθούν αυτές τις ημέρες έχει, λοιπόν, ως εξής: να ικανοποιήσει κανείς τις ατομικές του ανάγκες (Σελήνη στον Κριό) ή να υποχωρήσει και να συμβιβαστεί για το καλό μιας σχέσης ή μιας συνεργασίας (Ήλιος στον Ζυγό);


Μάλιστα, με τα Φώτα να καταλαμβάνουν κρίσιμες μοίρες του ζωδιακού που κυβερνώνται από τη Σελήνη, φαίνεται ότι το παραπάνω δίλημμα προκαλεί αρκετή ανασφάλεια. Βέβαια, με δεδομένο ότι η Πανσέληνος γίνεται με τον Ήλιο και τον Ερμή σε ανώτερη σύνοδο, θα λέγαμε ότι η όποια ανασφάλεια ή ανησυχία αφορά, πιο συγκεκριμένα, το κατά πόσο θα καρποφορήσουν σημαντικές ιδέες, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που έγιναν κοντά στα τέλη του περασμένου Αυγούστου με στόχο την εκκίνηση νέων συνεργασιών ή συμμαχιών. Τότε, ο Ήλιος και ο Ερμής ήταν σε κατώτερη σύνοδο σε κρίσιμη μοίρα Αφροδίτης και ο Κρόνος είχε μόλις ορθοδρομήσει, πράγμα που αναδεικνύει οικονομικές και συναισθηματικές ανασφάλειες ως κριτήριο για το τι δομές σκοπεύει να κρατήσει κανείς στη ζωή του.

Και με τον Κρόνο σε αυτή την Πανσέληνο να αποτελεί την κορυφή Ταυ-Τετραγώνου όπου εμπλέκεται ο Χείρωνας σε αντίθεση με τη σύνοδο Αφροδίτης/Άρη, υπάρχει μπόλικη δράση και κινητικότητα γύρω από την εκκίνηση νέων σχέσεων και συνεργασιών ή την αναγέννηση παλαιών παρά τα όποια συναισθήματα μειονεξίας και τα εμπόδια. Ωστόσο, σχέσεις και συνεργασίες με σαθρά θεμέλια μάλλον θα χρειαστεί να λήξουν οριστικά, δεδομένου ότι ο άξονας της Πανσελήνου τετραγωνίζεται από τον Πλούτωνα. Επομένως, στον βαθμό που δεν μπορεί να επέλθει συμβιβασμός μεταξύ των ατομικών αναγκών και αυτών σημαντικών άλλων, η ριζική αλλαγή που φέρνει ο Πλούτωνας θα σημάνει και τον θάνατο της σχέσης ή της συνεργασίας. Αυτό φαίνεται να αφορά ιδιαίτερα ομάδες ανθρώπων και συλλογικότητες καθώς η Αφροδίτη και ο Άρης ενεργοποιούν από κοινού το μεσοδιάστημα Πλούτωνα/Βόρειου Δεσμού.

Τέλος, αν και θα είναι μάλλον δύσκολο να αγγίξει κανείς το ιδανικό σε αυτή την Πανσέληνο (ημιεξάγωνο και χιαστό Σελήνη και Ήλιου με Ποσειδώνα), η παρουσία του άξονα των Δεσμών της Σελήνης σε κρίσιμη μοίρα Δία ανοίγει σημαντικά και αναπάντεχα καινούργιους ορίζοντες, ειδικά σε ομάδες ανθρώπων, παρά τους σχετικούς εκνευρισμούς και τα δευτερεύοντα εμπόδια (Δίας-Ουρανός σε όψη αντίθεσης μεταξύ τους και σε δευτερεύουσες σκληρές όψεις με Ποσειδώνα). Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment