Friday 15 September 2017

Νέα Σελήνη Παρθένου: «Κι από τη μύγα ξύγκι»!



Πραγματοποιείται στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8:29πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο τακτικό, εργατικό και ρεαλιστικό ζώδιο της Παρθένου. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μας καλεί σε μία καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου η καινούργια αυτή αρχή σχετίζεται σαφώς με θέματα εργασιακά και θέματα υγείας, τάξης και καθημερινότητας. Με τον Ερμή, τον χορηγό της Νέας Σελήνης, στο ίδιο ζώδιο, απελευθερωμένο από τη σκιά της πρόσφατης αναδρομής του και σε σύνοδο με τον Άρη, φαίνεται ότι οι επικοινωνίες, οι διαπραγματεύσεις και οι μετακινήσεις αποκτούν έναν χαρακτήρα μάλλον βιαστικό και «κοφτερό» ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση διαδικασιών που εκκρεμούν τουλάχιστον από τέλη Ιουλίου και που αφορούν σε ζητήματα εργασίας, υγείας, τάξης και καθημερινότητας.


Επιπλέον, με την Αφροδίτη να έχει μόλις αλλάξει ζώδιο και να αποτελεί τον πέμπτο πλανήτη που διελαύνει το ζώδιο της Παρθένου, θα λέγαμε ότι η καινούργια αυτή αρχή προσβλέπει όχι μόνο σε περισσότερη τάξη, προβλεψιμότητα και αξιοποίηση υπαρχόντων πόρων αλλά και επιχειρεί να συνδυαστεί με την ανάγκη για οικονομικό προγραμματισμό και σχετικούς διακανονισμούς σε σχέσεις και συνεργασίες. Ωστόσο, η μοίρα της Νέας Σελήνης (27 Παρθένου) αποτελεί τη μοίρα της απόλυτης πτώσης της Αφροδίτης κι έτσι θα απαιτηθεί μεγάλος κόπος εάν θέλει κανείς να εξοικονομήσει πόρους. Η φράση «κι από τη μύγα ξύγκι» ταιριάζει γάντι εδώ!

Άλλωστε, το τρίγωνο εκνευρισμού, στο οποίο συμμετέχει η Νέα Σελήνη με τον Χείρωνα σε αντίθεση και τον Δία/Ουρανό σε όψεις ημιεξαγώνου, δημιουργεί εσωτερικές εντάσεις και μικροεκνευρισμούς λόγω αισθημάτων αδυναμίας (Χείρωνας) γύρω από την επίτευξη κάποιου τρελού ονείρου (Δίας/Ουρανός). Η προσπάθεια, όμως, για την αντιμετώπιση των παραπάνω εντάσεων και περιορισμών ενδέχεται να οδηγήσει σε σημαντική προσωπική ανάπτυξη, μεταμόρφωση και διάνοιξη καινούργιων οριζόντων. Σε αυτό συνηγορεί η ευθεία ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος Αφροδίτης/Κρόνου από τον Δία και η στενή ενεργοποίηση των μεσοδιαστημάτων Ηλίου/Πλούτωνα και Σελήνης/Πλούτωνα από τον άξονα των Δεσμών. Η τελευταία ενεργοποίηση, ειδικά, σηματοδοτεί επανεκκίνηση και βαθιές τομές σε ομάδες και συλλογικότητες.

Τέλος, το σκληρό παραλληλόγραμμο που συντίθεται από τις αντιθέσεις Ερμή-Ποσειδώνα και Δία-Ουρανού μπορεί να θολώνει την κρίση και να προκαλεί εκνευρισμούς λόγω υπεραισιοδοξίας ή αστάθμητων παραγόντων που θέτουν σε κίνδυνο τον όποιο προγραμματισμό επιθυμεί η Νέα Σελήνη, δύναται όμως να οδηγήσει ταυτόχρονα σε σημαντικές προσπάθειες για την επίτευξη του σχετικού προγραμματισμού. Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη σταθερότητας από την οποία χαρακτηρίζεται το ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης και η έμφαση στη μεταβλητότητα απαιτεί συνεχή εγρήγορση λόγω ταχέως μεταλλασσόμενων συνθηκών. Όπως και να έχει, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Νέα Σελήνη!  

No comments:

Post a Comment