Thursday 8 June 2017

Πανσέληνος Τοξότη: «Τρεχάτε Ποδαράκια μου!»



Πραγματοποιείται στις 9 Ιουνίου 2017, στις 4:09μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη με τη Σελήνη στο περιπετειώδες, ταξιδιάρικο και φιλοσοφικό ζώδιο του Τοξότη, το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι στο ζώδιο των Διδύμων. Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ αντιθέτων. Στην προκειμένη περίπτωση, η εξεύρεση ισορροπίας δεν είναι τόσο δύσκολη γιατί ο άξονας Διδύμων-Τοξότη, ο λεγόμενος άξονας της διανόησης, ανήκει στον μεταβλητό σταυρό. Άρα, είναι σχετικά εύκολο να επιτευχθεί συμβιβασμός μεταξύ μάθησης (Δίδυμοι) και διδασκαλίας (Τοξότης), μεταξύ συλλογής (Δίδυμοι) και μετάδοσης (Τοξότης) πληροφοριών καθώς και μεταξύ κοντινών (Δίδυμοι) και μακρινών (Τοξότης) μετακινήσεων και ταξιδιών.


Βέβαια, η συμμετοχή του Κρόνου, του μοναδικού πλανήτη που σχηματίζει συγκλίνουσα όψη με τον άξονα της Πανσελήνου (σύνοδο με Σελήνη και αντίθεση με Ήλιο) βαραίνει το κλίμα, δημιουργεί κόπωση και καθιστά τις πληροφορίες και τις μετακινήσεις ιδιαίτερα σημαντικές. Και με τον Ερμή σε κρίσιμη μοίρα Αφροδίτης παράγεται νοητικό άγχος λόγω αβεβαιότητας ή ανασφάλειας που μπορεί οι διάφορες πληροφορίες και μετακινήσεις να προκαλούν σε σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικές αποφάσεις. Άλλωστε, ο άξονας της Πανσελήνου σχηματίζει όψεις «τριβής» με την Αφροδίτη η οποία από την απόλυτη έξαρση της Σελήνης δίνει υπέρτατη αξία σε ζητήματα ασφάλειας, συναισθηματικής κάλυψης, οικογένειας ή σπιτιού.

Θετική νότα προσθέτει ο χορηγός της Πανσελήνου, Δίας, ο οποίος ορθοδρομεί δίνοντας έτσι το πράσινο φως σε κινήσεις ανάπτυξης και επέκτασης που είχαν ‘σκαλώσει’ από αρχές Φεβρουαρίου και μετά. Μάλιστα, το ότι ο Δίας βρίσκεται σε κρίσιμη μοίρα Σελήνης αποκαλύπτει ότι η περίοδος γύρω από την παρούσα Πανσέληνο είναι εξαιρετικά σημαντική και ωφέλιμη αναφορικά με ζητήματα σεληνιακά όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω (ασφάλεια, συναισθηματική κάλυψη, οικογένεια ή σπίτι). Ωστόσο, το χιαστό που σχηματίζει ο Δίας με τον Ποσειδώνα θολώνει τα νερά και ίσως να μην μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα σε αυτή τη φάση το πώς θα επέλθει τελικά η ανάπτυξη και η εύνοια που υπόσχεται ο Δίας.

Επιπλέον, οι όψεις ημιεξαγώνου και χιαστού που σχηματίζει ο άξονας της Πανσελήνου με τον Πλούτωνα παράγουν επιπρόσθετο νοητικό άγχος λόγω της ανάγκης για μεταμόρφωση και ριζική αλλαγή. Το άγχος, άλλωστε, είναι κάτι που τονίζεται και από την ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος Ερμή-Άρη από τα Φώτα. Αν μη τι άλλο, χρειάζεται να κινηθεί κανείς γρήγορα γιατί οι πόρτες που ανοίγει ο Δίας μπορεί να κλείσουν σύντομα. Τέλος, το ταυτόχρονο εξάγωνο Αφροδίτης-Άρη είναι σε θέση να δώσει ευκαιρίες για επίτευξη αρμονίας σε συγκρούσεις όσο δύσκολη και αν φαίνεται η άσκηση διπλωματίας (ημιεξάγωνα με Ερμή). Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή και ταξιδιάρικη Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment