Sunday 7 May 2017

Πανσέληνος Σκορπιού: Έτοιμοι για Μεταμόρφωση;

Πραγματοποιείται στις 11 Μαΐου 2017, στις 00:42πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στο μεταμορφωτικό, μαχητικό και ασυμβίβαστο ζώδιο του Σκορπιού, το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι στο ζώδιο του Ταύρου. Όπως σε κάθε Πανσέληνο καλούμαστε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ αντιθέτων, έτσι και σε αυτή χρειάζεται να κάνουμε το ίδιο. Στην προκειμένη περίπτωση και με δεδομένο ότι ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού είναι ο άξονας της επιβίωσης, καλούμαστε πάνω από όλα να παλέψουμε για επιβίωση ισορροπώντας μεταξύ σταθερότητας (Ταύρος) και μεταμόρφωσης (Σκορπιός).


Βέβαια, με τη Σελήνη στο ζώδιο της πτώσης της η ανάγκη για μεταμόρφωση βγάζει έντονη ανασφάλεια. Ωστόσο, ο Πλούτωνας, ο σύγχρονος χορηγός της Πανσελήνου, βρίσκεται στην κορυφή σφήνας με τον άξονα της Πανσελήνου διευκολύνοντας τις όποιες μεταμορφωτικές διαδικασίες στις οποίες χρειάζεται να προβούμε για λόγους εξυγίανσης. Σε αυτές είναι πιθανόν να εμφανιστούν κάποια οικονομικά εμπόδια, όπως μαρτυρούν οι όψεις ημιτετραγώνου και ενάμισι τετραγώνου της Αφροδίτης με τον άξονα της Πανσελήνου, αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα. Μάλιστα, το ενάμισι τετράγωνο της Αφροδίτης με τη Σελήνη υποδηλώνει ότι νιώθουμε αρκετά δυνατοί για να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι την πρωτοβουλία να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για μεταμόρφωση (Σελήνη στον Σκορπιό) μέσα από επανεκκίνηση σε σχέσεις, συνεργασίες και συστήματα αξιών (Αφροδίτη στον Κριό).

Στόχος της επανεκκίνησης αυτής είναι η επίτευξη περισσότερης σταθερότητας και μακροβιότητας (Αφροδίτη χορηγός Ήλιου στον Ταύρο) και έχει ήδη γίνει θέμα διαπραγμάτευσης κοντά τόσο στις 14 Φεβρουαρίου όσο και στις 23 Μαρτίου 2017 οπότε η Αφροδίτη, ορθόδρομη και ανάδρομη αντίστοιχα, βρισκόταν στην ίδια θέση όπου βρίσκεται τώρα. Επί του παρόντος, η επίτευξη σταθερότητας και μακροβιότητας είναι δυνατό να έρθει μέσα από προσεκτική και μεθοδευμένη διάνοιξη νέων οριζόντων (άξονας Πανσελήνου ενεργοποιεί ευθέως το μεσοδιάστημα Δία/Κρόνου). Βέβαια, για να μάθει κανείς πώς να ανοίξει αυτούς τους νέους ορίζοντες χρειάζεται πρώτα να παραιτηθεί ή να εγκαταλείψει προηγούμενες δραστηριότητες, όπως μαρτυρά το κυρίαρχο τρίγωνο μάθησης μεταξύ Άρη-Ποσειδώνα-Δία. Κι επειδή το τρίγωνο αυτό είναι ανάδρομο (η φορά από την όψη τετραγώνου Άρη-Ποσειδώνα προς την όψη τριγώνου Άρη-Δία μέσω της όψης χιαστού Δία-Ποσειδώνα είναι ίδια με τη φορά της κίνησης των δεικτών του ρολογιού), η μάθηση θα έρθει μέσα από αρκετές επαναλήψεις.

Τέλος, η αμοιβαία υποδοχή του Άρη από τους Διδύμους με τον Ερμή στον Κριό λειτουργεί βοηθητικά επιταχύνοντας τις επικοινωνίες, τις μετακινήσεις και τη διαδικασία μάθησης που αναφέρθηκε παραπάνω. Γίνεται, επίσης, ευθεία αναφορά σε ιδέες και συζητήσεις που συνέβαιναν κοντά τόσο στις 28 Μαρτίου όσο και στις 26 Απριλίου οπότε ο Ερμής, ορθόδρομος και ανάδρομος αντίστοιχα, βρισκόταν στην ίδια μοίρα όπου βρίσκεται τώρα. Μάλιστα, ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ουρανό συμμετέχει σε μεσαίο και ορθό τρίγωνο μάθησης σχηματίζοντας τρίγωνο με τον Κρόνο και ημιεξάγωνο με τον Χείρωνα. Έτσι, είναι σε θέση κανείς σχετικά εύκολα και ευχάριστα να μάθει πώς να αποκτήσει εξειδικευμένες δεξιότητες που θα του επιτρέψουν να βρει το κλειδί (Χείρωνας) για να συνδυάσει το παλιό (Κρόνος) με το καινούργιο (Ουρανός). Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment