Saturday 25 February 2017

Ηλιακή Έκλειψη στους Ιχθύς: ‘’This Is The End…’’



Πραγματοποιείται στις 26 Φεβρουαρίου 2017, στις 16:58 με συντεταγμένες Αθήνας, ηλιακή έκλειψη στο ρομαντικό, ονειροπόλο και μελαγχολικό ζώδιο των Ιχθύων. Αν και οι εκλείψεις αντιμετωπίζονται συχνά με φόβο και δέος, υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι οι εκλείψεις, και ειδικά οι ηλιακές όπως η παρούσα, σηματοδοτούν την αρχή ή το τέλος σημαντικών κεφαλαίων στις ζωές μας. Πιο συγκεκριμένα, οι ηλιακές εκλείψεις μιλούν για κεφάλαια που αφορούν τη δημιουργικότητά μας, την αυτοπεποίθησή μας και τον σκοπό μας στη ζωή. Επιπλέον, αναδεικνύουν κατά τρόπο έντονο ζητήματα που αφορούν σχέσεις με σημαντικές ανδρικές φιγούρες όπως μπορεί να είναι ο πατέρας, ο σύζυγος/σύντροφος ή το αφεντικό. Βέβαια, μια έκ-λειψη ενδέχεται να βιωθεί και ως έλ-λειψη σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Η διάρκεια της επιρροής τους κυμαίνεται κατά γενική ομολογία από δύο έως τέσσερις εβδομάδες τουλάχιστον πριν και μετά.


Αναφορικά με την παρούσα ηλιακή έκλειψη, η αίσθηση του τέλους είναι εξαιρετικά υψηλή για δύο κυρίως λόγους. Όχι μόνο γιατί συμβαίνει στο τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού αλλά και γιατί πρόκειται για την τελευταία έκλειψη στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Στον άξονα αυτό έχουν συμβεί οι περισσότερες εκλείψεις των δύο τελευταίων ετών: τέσσερις ηλιακές εκλείψεις (η πρώτη στις 20/3/2015, η δεύτερη στις 13/9/2015, η τρίτη στις 9/3/2016 και η τέταρτη την 1/9/2016) και μία σεληνιακή στις 16/9/2016. Η παρούσα, λοιπόν, έκλειψη σημαίνει το οριστικό τέλος ζητημάτων που μας απασχολούν τα δύο τελευταία χρόνια και που άπτονται των εν λόγω ζωδίων, όπως η εργασία, η υγεία, η υπηρεσία και η φιλανθρωπία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ποσειδώνας, ο σύγχρονος χορηγός της έκλειψης, είναι σε σύνοδο με αυτή όπως είναι και ο Ερμής, αν και μεγάλης ανοχής. Έτσι, ανοίγει ή κλείνει ένα κεφάλαιο όπου οι σχέσεις με άνδρες και ιθύνοντα πρόσωπα ανακινούν το συναίσθημα και μας καλούν να σκεφτούμε και να επικοινωνήσουμε με όρους συμπόνιας και κατανόησης. Ωστόσο, απαιτείται προσοχή γιατί η έκλειψη συνοδεύεται από Ταυ-Τετράγωνο με κορυφή τον Πλούτωνα και συμμετοχή του Δία, παραδοσιακού χορηγού της έκλειψης, σε αντίθεση με Άρη-Ουρανό στην απόλυτη πτώση του Κρόνου. Αυτός ο σχηματισμός φαίνεται να προκαλεί βαθιές αλλαγές και αναστατώσεις μέσα από εκρηκτικές και αναπάντεχες συμπεριφορές που λίγο σεβασμό δείχνουν για τους κανόνες.

Τέτοιες συμπεριφορές, όμως, προετοιμάζουν αναθεωρήσεις σε σχέσεις και οικονομικές δοσοληψίες που δεν οδηγούν απαραίτητα πουθενά όπως μαρτυρά η άνοπτη Αφροδίτη, η οποία είναι στη σκιά της και ετοιμάζεται για την αναδρομή της στις 5 Μαρτίου. Άλλωστε, το ωροσκόπιο της έκλειψης χαρακτηρίζεται από απουσία σταθερής ποιότητας κι έτσι οτιδήποτε ξεκινά τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναθεωρηθεί σύντομα. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε ό,τι κεφάλαιο κλείσετε με την έκλειψη, να το κάνετε με απόλυτη συνειδητοποίηση γιατί δεν υπάρχει γυρισμός! ’This is the end, my only friend, the end…’’

No comments:

Post a Comment