Friday 27 January 2017

Νέα Σελήνη Υδροχόου: Σφίγγουμε τα Ζωνάρια…



Πραγματοποιείται στις 28 Ιανουαρίου 2017, στις 2:06πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο φιλελεύθερο, ανατρεπτικό και πρωτοποριακό ζώδιο του Υδροχόου. Πρόκειται για την πρώτη Νέα Σελήνη της χρονιάς και, όπως κάθε Νέα Σελήνη, μας καλεί να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου μας όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου η καινούργια αρχή σχετίζεται με την ανάγκη για περισσότερη ελευθερία και πειραματισμό. Σχετίζεται, επίσης, με την ανάγκη για φιλία, κοινωνική δικτύωση και συλλογικότητα. Κι επειδή προηγείται της σεληνιακής έκλειψης στις 11 Φεβρουαρίου, μας προετοιμάζει για έντονες συναισθηματικές κορυφώσεις. Μάλιστα, η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται σε κρίσιμη μοίρα Ερμή κι έτσι καθιστά θέματα, όπως επικοινωνίες, μετακινήσεις, εμπορικές συναλλαγές και μαθήματα, αρκετά κρίσιμα. Με δεδομένο ότι ο Ερμής βρίσκεται στην απόλυτη πτώση του Δία σε σύνοδο με Πλούτωνα, η κρισιμότητα σχετίζεται με την ανάγκη για ριζική αλλαγή νοοτροπίας η οποία, όμως, τείνει προς την απαισιοδοξία.


Άλλωστε, ο Δίας στον Ζυγό ετοιμάζεται να αναδρομήσει απέναντι από τον Ουρανό κάνοντας τη σύνοδο Ερμή-Πλούτωνα κορυφή Ταυ-Τετραγώνου. Με τον τρόπο αυτό, προκαλούνται πολλά αισθήματα ανικανοποίητου και μεγάλη κινητικότητα λόγω του ότι ανατρέπονται, λίγο έως πολύ ξαφνικά, ισορροπίες που είχαν επιτευχθεί το προηγούμενο διάστημα. Και με τον Ουρανό στην απόλυτη πτώση του Κρόνου να χορηγεί τη Νέα Σελήνη η ανατροπή των ισορροπιών δεν αφήνει και πολύ χώρο για σεβασμό κανόνων ή παραδόσεων. Σημειώστε, όμως, ότι η ανατροπή των ισορροπιών γίνεται πιο διαχειρίσιμη εάν κανείς αξιοποιήσει τη δυνατότητα για θέσπιση νέων κανόνων και παραδόσεων (Κρόνος στον Τοξότη στην κορυφή σφήνας με Δία-Ουρανό).

Σε κάθε περίπτωση, ο Κρόνος, παραδοσιακός χορηγός της Νέας Σελήνης, βρίσκεται σε τετράγωνο με την Αφροδίτη και τον Χείρωνα στους Ιχθύς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η όποια καινούργια αρχή να υπόκειται σε οικονομικούς περιορισμούς και σχετική ανασφάλεια. Μάλιστα, η οικονομική ανασφάλεια είναι αρκετά τονισμένη δεδομένου του ότι οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται σε κρίσιμη μοίρα Αφροδίτης. Το «σφίξιμο του ζωναριού» φαίνεται να είναι σχεδόν αναπόφευκτο, λοιπόν, όσο κι αν μάχεται κανείς να ξεφύγει με τον Άρη αναιρετικό στους Ιχθύς και τον Ποσειδώνα πάνω στον Νότιο Δεσμό… Όπως και να έχει, σας ευχόμαστε μια καλή Νέα Σελήνη που, αν μη τι άλλο, σας επιτρέπει να πειραματιστείτε!

No comments:

Post a Comment