Wednesday 31 August 2016

Ηλιακή Έκλειψη στην Παρθένο: Ομελέτα Χωρίς Σπάσιμο Αυγών Δεν Γίνεται!



Πραγματοποιείται την 1η Σεπτεμβρίου 2016, στις 12:03 μ.μ. με συντεταγμένες Αθήνας, ηλιακή έκλειψη στο εργατικό, φιλόπονο και τακτικό ζώδιο της Παρθένου. Αν και οι εκλείψεις αντιμετωπίζονταν πάντα με φόβο και δέος από τους ανθρώπους, έχει σημασία να αντιληφθεί κανείς ότι αυτές αποτελούν σημεία καμπής και αποκορύφωσης. Πιο συγκεκριμένα, αποτελούν σημεία κατά τα οποία γίνεται έντονα αισθητή κάποια έλ-λειψη σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου πραγματοποιείται η έκ-λειψη. Κι επειδή είναι συχνά μια κατάσταση ελλειμματική που μας ωθεί σε δράση έτσι ώστε το έλλειμμα να αναπληρωθεί, οι εκλείψεις σηματοδοτούν το τέλος ενός κεφαλαίου και την αρχή ενός καινούργιου, πράγμα που ισχύει ειδικά για τις ηλιακές εκλείψεις αφού αυτές είναι ουσιαστικά μια Νέα Σελήνη όπου το φως του Ήλιου είναι «σβηστό». Το «σβήσιμο» του ενός από τα δύο Φώτα είναι που προσδίδει στις εκλείψεις ιδιαίτερη σημασία διότι δεν είναι δυνατό να περάσουν απαρατήρητες, τουλάχιστον σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου είναι ορατές.


Στην περίπτωση μιας ηλιακής έκλειψης, όπως η παρούσα, η έλλειψη καθώς και το κλείσιμο κάποιου σημαντικού κεφαλαίου συνδέονται με ό,τι συμβολίζει ο Ήλιος. Μεταξύ άλλων ο Ήλιος συμβολίζει την ταυτότητά μας, τον σκοπό μας στη ζωή και τη δημιουργικότητά μας καθώς και τις σχέσεις μας με σημαντικές ανδρικές φιγούρες όπως είναι ο πατέρας, ο σύζυγος/σύντροφος ή το αφεντικό. Ελλείψεις ή κλείσιμο/άνοιγμα κάποιου σημαντικού κεφαλαίου αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα και πρόσωπα είναι ανάμεσα στα πιθανά σενάρια της παρούσας ηλιακής έκλειψης. Λόγω ζωδίου, θα είναι ιδιαίτερα έντονη η ανάγκη να ελέγξει κανείς, να διαχειριστεί αποτελεσματικά ή να προβλέψει τον τρόπο που το κεφάλαιο ανοίγει ή κλείνει. Επιπλέον, θεματικές της Παρθένου όπως η εργασία, η υγεία, η συστηματική ανάλυση πληροφοριών και η προσοχή στη λεπτομέρεια θα ανακινηθούν έντονα κατά τις ημέρες πριν και μετά την έκλειψη. Για παράδειγμα, ένα εργασιακό κεφάλαιο ή ένα κεφάλαιο που αφορά την υγεία κάποιου μπορεί τώρα να ανοίγει ή να κλείνει.  


Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο χορηγός της έκλειψης είναι ο Ερμής (κυβερνήτης της Παρθένου) ο οποίος έχει ήδη αναδρομήσει σε σύνοδο με Δία και Αφροδίτη. Υπάρχει, λοιπόν, η υπόσχεση για κάτι καλύτερο και ομορφότερο το οποίο ωστόσο καθυστερεί λόγω του ότι κάποιο παλιό κεφάλαιο δεν έχει κλείσει ακόμα. Η καθυστέρηση σχετίζεται με εκκρεμότητες που ξεκίνησαν κοντά στις 10 Αυγούστου όταν ο Ερμής έμπαινε στη σκιά του και παύει μετά τις 23 Σεπτεμβρίου οπότε ο Ερμής ορθοδρομεί ή το αργότερο μέχρι τις 6 Οκτωβρίου οπότε ο Ερμής θα βρίσκεται στην ίδια μοίρα όπου βρίσκεται τώρα.

Έχει επίσης σημασία να αναφέρουμε ότι τα Φώτα στην τρέχουσα έκλειψη βρίσκονται σε σχηματισμό με αρκετούς πλανήτες. Κατ’ αρχήν, βρίσκονται σε σχηματισμό μεταβλητού Ταυ-Τετραγώνου με Άρη-Κρόνο-Ποσειδώνα το οποίο θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει ως πολλή και άσκοπη κινητικότητα (μεταβλητό Ταυ-Τετράγωνο) που παράγεται από την ανάγκη παραίτησης ή διαφυγής από ρουτίνες, προγράμματα και εργασίες (αντίθεση Φώτων-Ποσειδώνα στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων) ώστε να μεθοδεύσει κανείς τη δράση του προς νέους στόχους (σύνοδος Άρη-Κρόνου στον Τοξότη στην κορυφή του σχηματισμού).

Μάλιστα, η ανάγκη της ανανέωσης που αγγίζει τα όρια της ανατροπής τονίζεται τόσο από τον Άρη που βρίσκεται εκτός ορίων όσο και από τον Ουρανό ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή ενός άλλου σχηματισμού όπου συμμετέχουν τα Φώτα σε όψη τετραγώνου με Κρόνο και ο οποίος είναι γνωστός ως «Δάχτυλο του Κόσμου». Ωστόσο, αυτός ο σχηματισμός υπογραμμίζει το ότι ο σκοπός βρίσκεται στον αγώνα και όχι στο τελικό αποτέλεσμα. Εν προκειμένω, ο αγώνας έχει να κάνει με το άνοιγμα ενός σημαντικού κεφαλαίου που στοχεύει σε ανάνεωση και ανατροπή (Ουρανός στην κορυφή) αλλά μέσα από δυσκολίες, εμπόδια και περικοπές (Φώτα σε τετράγωνο με Κρόνο). Ποιος, όμως, μπορεί να φτιάξει ομελέτα χωρίς να σπάσει αυγά; Όπως και να έχει, σας ευχόμαστε μια καλή ηλιακή έκλειψη!

No comments:

Post a Comment