Saturday 10 October 2015

Νέα Σελήνη στον Ζυγό: Το «Δάχτυλο του Κόσμου στην Πρίζα»!



Πραγματοποιείται στις 13 Οκτωβρίου 2015, 3:05πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο διπλωματικό, εκλεπτυσμένο και αρμονικό ζώδιο του Ζυγού. Είναι η πρώτη Νέα Σελήνη μετά τις εκλείψεις του Σεπτεμβρίου που έφεραν ήδη σε πολλούς αρκετές αναστατώσεις και ενδεχομένως ριζικές αλλαγές, όπως άλλωστε μας υπενθυμίζει το μεγάλης ανοχής και αποκλίνον τετράγωνο που δέχεται η Νέα Σελήνη από τον Πλούτωνα. Φαίνεται, λοιπόν, να γίνεται τώρα μια καινούρια αρχή που υπόσχεται περισσότερη αρμονία και ισορροπία. Βέβαια, η αντίθεση που δέχεται η Νέα Σελήνη από τον Ουρανό δείχνει ότι η ισορροπία είναι εξαιρετικά λεπτή, σαν να κρέμεται από μια κλωστή. Λόγω ζωδίου (Ζυγός) η νέα αρχή αφορά σχέσεις, γάμους και συνεργασίες κι έτσι η όποια αρμονία ή ισορροπία θα εξαρτηθεί από το πόση ελευθερία (Ουρανός) επιτρέπουν τα μέλη της σχέσης το ένα στο άλλο και από το πόση πρωτοτυπία και εφευρετικότητα (Ουρανός) είναι σε θέση να επιδείξουν.


Μάλιστα, η μοίρα της Νέας Σελήνης (19° Ζυγού) θεωρείται παραδοσιακά η μοίρα της απόλυτης πτώσης του Ήλιου. Αφενός, αυτό εντείνει την ανάγκη συμβιβασμού γιατί, αν δεν λάβουμε υπόψη τις επιθυμίες σημαντικών Άλλων, δεν θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις δικές μας προς το παρόν. Αφετέρου, η έντονη ανάγκη συμβιβασμού μάλλον μπλοκάρει παρά εξυπηρετεί τη δημιουργικότητά μας. Εξάλλου, η Αφροδίτη, χορηγός της Νέας Σελήνης, δεν είναι στα «καλύτερά» της. Βρίσκεται στην Παρθένο, στο ζώδιο της παραδοσιακής αδυναμίας της, σε όψη ημιτετραγώνου με τη Νέα Σελήνη και σε Ταυ-Τετράγωνο με Κρόνο και Ποσειδώνα. Με άλλα λόγια, η δημιουργία νέων σχέσεων ή συνεργασιών φαίνεται να συναντά δευτερεύοντα αλλά αντικειμενικά εμπόδια οικονομικού περιεχομένου (ημιτετράγωνο Αφροδίτης με Νέα Σελήνη) και να υποβάλλεται σε ένα αίσθημα ανικανοποίητου λόγω δυσκολίας συμβιβασμού (τετράγωνα) μεταξύ ιδανικών (Ποσειδώνας) και πραγματικότητας (Κρόνος) η οποία φαίνεται να έχει το πάνω χέρι (Κρόνος στην κορυφή του Ταυ-Τετραγώνου). 


Επιπλέον, η μεταβλητή φύση των εμπλεκόμενων ζωδίων του Ταυ-Τετραγώνου (Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) παράγει μεγάλη αναποφασιστικότητα και έλλειψη στοχοκατεύθυνσης με αποτέλεσμα να ξοδεύεται πολλή ενέργεια χωρίς να οδηγεί απαραίτητα κάπου. Ωστόσο, για επαγγέλματα εκπαίδευσης και υπηρεσίας ο σχηματισμός αυτός είναι πολλά υποσχόμενος αρκεί να είναι κανείς συγκρατημένα αισιόδοξος (Κρόνος στον Τοξότη στην κορυφή του Ταυ-Τετραγώνου). Άλλωστε, φαίνεται να υπάρχει πλειάδα περιορισμών και υποχρεώσεων (Κρόνος στον Τοξότη) που βάζουν εμπόδια σε οικονομικά και αισθηματικά ζητήματα (τετράγωνο με Αφροδίτη). Όμως, ένας ανορθόδοξος τρόπος για την υπέρβαση των εμποδίων ίσως είναι ο βαθμός της πρωτοτυπίας και της εφευρετικότητας που μπορεί να επιδείξει κανείς, όπως αποκαλύπτει ο Ουρανός στην κορυφή ενός πλανητικού σχηματισμού με Αφροδίτη και Κρόνο που ονομάζεται «Δάχτυλο του Κόσμου». Ταυτόχρονα, ο Ουρανός ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα βάζοντας το Δάχτυλο του Κόσμου στην «πρίζα», γι’ αυτό καλό είναι να μην το παρακάνει κανείς!

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε  δύο ακόμη πράγματα. Από τη μία, ο Ερμής έχει πια ορθοδρομήσει θέτοντας τέλος σε αναθεωρήσεις αναφορικά με ιδέες, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που είχαν λάβει χώρα κοντά στα τέλη Αυγούστου όταν είχε ξαναβρεθεί ορθόδρομος στην ίδια μοίρα που είναι και τώρα. Από την άλλη, ο Δίας έχει μόλις μπει στη σκιά του το οποίο σημαίνει ότι θα ξαναβρεθεί στην ίδια μοίρα τον Μάιο. Άρα, ζητήματα σπουδών, ανώτερης εκπαίδευσης, εκδόσεων, ταξιδιών και σχέσεων με εξωτερικό που ξεκινούν τώρα μπαίνουν αργά αλλά σταθερά σε φάση αναθεώρησης η οποία θα αρχίσει επίσημα τον Γενάρη όταν ο Δίας αναδρομήσει. Η σύνοδός του με τον Άρη και το τρίγωνό του με τον Πλούτωνα υπόσχονται σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορούν να χαρίσουν μεγάλη δύναμη. Σας ευχόμαστε καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment