Friday 14 August 2015

Νέα Σελήνη στον Λέοντα: Η Καρδιά και η Ράχη του Λιονταριού



Πραγματοποιείται στις 14 Αυγούστου 2015, στις 5:53μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο εντυπωσιακό, παιχνιδιάρικο και εξωστρεφές ζώδιο του Λέοντα. Όπως κάθε Νέα Σελήνη έτσι και αυτή σηματοδοτεί μια νέα αρχή, η οποία λόγω ζωδίου επιτρέπει περισσότερη διασκέδαση, ψυχαγωγία, παιχνίδι και ξεγνοιασιά. Η παρουσία της ανάδρομης Αφροδίτης σε σύνοδο με τη Νέα Σελήνη αποκαλύπτει ότι το παιχνίδι και η ξεγνοιασιά έρχονται ως ένα καθυστερημένο δώρο, ως ένα δώρο που εκκρεμεί ίσως από τις 4 Ιουλίου όταν η Αφροδίτη ήταν πάλι στην ίδια θέση, πριν την αναδρομή της, ή έστω από τις 25 Ιουλίου που η Αφροδίτη γύρισε ανάδρομη.




Η σύνοδος της Νέας Σελήνης με την ανάδρομη Αφροδίτη μπορεί επίσης να ερμηνευτεί ως μια καινούρια οικονομική αρχή που πάλι συνδέεται με τις αρχές Ιουλίου και που έχει ενδεχόμενη διάρκεια 19 μηνών (έως Μάρτιο 2017) λόγω του ταυτόχρονου νέου κύκλου Ηλίου-Αφροδίτης που ανοίγει τώρα. Μάλιστα, στην ίδια θέση η Αφροδίτη θα ξαναβρεθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, μια μόλις ημέρα μετά τη σεληνιακή έκλειψη της 28ης Σεπτεμβρίου, πράγμα που εντείνει τη σοβαρότητα της παρούσας Νέας Σελήνης και της όποιας νέας οικονομικής αρχής. Για του λόγου το αληθές, αυτές τις μέρες ψηφίζεται το τρίτο μνημόνιο, το οποίο έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, κάνει άμεση αναφορά στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και συνεπάγεται εξελίξεις που κορυφώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου, ακόμα και με την πιθανότητα νέων εκλογών.


Τέλος, έχει ενδιαφέρον ότι στον χάρτη της Νέας Σελήνης τόσο ο Ερμής όσο και ο Δίας βρίσκονται στην Παρθένο σε σύνοδο με δύο απλανείς αστέρες, τον Zosma και τον Regulus, αντίστοιχα. Τριπλά αστέρια και τα δύο εκ των οποίων ο Zosma εντοπίζεται στη ράχη του Λιονταριού της Νεμέας, στο υποτιθέμενο σημείο όπου έσπασε η ράχη από τον Ηρακλή, ενώ ο Regulus εντοπίζεται στην καρδιά του Λιονταριού. Ο Zosma θεωρείται παραδοσιακά ως ένας δυσμενής αστέρας που συνδέεται με μελαγχολία, εγωισμό, απληστία και οφέλη που κερδίζονται ανήθικα. Η πιο σύγχρονη ερμηνεία τον συνδέει με την έννοια του θύματος ή με ένα πρόσωπο που υπερασπίζεται το θύμα. Από την άλλη, ο Regulus θεωρείται παραδοσιακά ως ένας από τους ευμενέστερους αστέρες που φέρνει μεγάλη δύναμη και επιτυχία σε θέματα που σχετίζονται με κοινωνική θέση και ηγετική ικανότητα. Η πιο σύγχρονη ερμηνεία του αποδίδει χαρακτηριστικά ευγένειας, φήμης, τιμών και μεγάλης επιτυχίας αρκεί να αποφεύγεται η εκδίκηση.

Μια πιθανή ερμηνεία των παραπάνω είναι η εξής: ένα πρόσωπο που υπερασπίζεται το θύμα στα λόγια (Ερμής-Zosma) ενδέχεται να ευνοηθεί με φήμη, επιτυχία και θέση ηγεσίας και μεγάλων τιμών αρκεί τα κίνητρά του να μη σχετίζονται με την εκδίκηση (Δίας-Regulus με τον Δία να χορηγείται από τον Ερμή). Αφήνουμε στον αναγνώστη τη σύνδεση αυτής της ερμηνείας με πρόσωπα του τρέχοντος πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα… Σας ευχόμαστε καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment