Saturday 30 May 2015

Πανσέληνος στον Τοξότη: Η Χαρά της Αβεβαιότητας!



Πραγματοποιείται στις 2 Ιουνίου 2015 στις 7:18μμ με συντεταγμένες Αθήνας Πανσέληνος στο ζώδιο του Τοξότη, το ζώδιο της αναζήτησης, της περιπέτειας και της διάνοιξης νέων οριζόντων, και όπως σε κάθε Πανσέληνο έτσι και σε αυτή καλούμαστε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντίρροπων δυνάμεων. Στην προκειμένη περίπτωση, με την Πανσέληνο να πραγματοποιείται στον άξονα της διανόησης και της εκπαίδευσης (άξονας Διδύμων-Τοξότη) και τον Ήλιο να συμμετέχει σε πολυαστρία με Ερμή και Άρη στους Διδύμους, φαίνεται να υπάρχει μεγάλη διανοητική ένταση και ανησυχία μαζί με ανάγκη για ισορροπία μεταξύ συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών από τη μία (Δίδυμοι) και σύνθεσης και ευρείας μετάδοσής τους από την άλλη (Τοξότης). Η ένταση και η ανησυχία μπορεί να προκύψει επιπλέον από την ανάγκη για πολλά ταξίδια, μεταφορές και μετακινήσεις, κοντινές ή μακρινές, αλλά χάρη στη συμμετοχή του Ήλιου φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δημιουργική. Η δημιουργικότητα αυτή ενδέχεται να εκδηλωθεί ως παραγωγή πρωτότυπων και ρηξικέλευθων ιδεών δεδομένου ότι ο Ήλιος είναι στους Διδύμους και ο Ουρανός στη μοίρα της έξαρσης του Ήλιου (19 Κριού).


Μάλιστα, ο άξονας της Πανσελήνου συμμετέχει σε έναν παρ’ ολίγον σχηματισμό χαρταετού στο στοιχείο της φωτιάς (μεγάλο τρίγωνο Σελήνης-Δίας-Ουρανού) με κορυφή τον Άρη ο οποίος κάνει εξάγωνο με τον Δία αλλά όχι με τον Ουρανό για μόλις μερικά λεπτά της μοίρας. Ο παρ’ ολίγον χαρταετός δείχνει ότι υποβόσκει μια υπόσχεση ανεξάντλητης αισιοδοξίας, χαράς και δημιουργικότητας (μεγάλο τρίγωνο στη φωτιά) που θα ικανοποιηθεί μέσα από ευέλικτους στόχους, διανοητικές κατακτήσεις και επικοινωνιακές, μαθησιακές ή διαπραγματευτικές πρωτοβουλίες (Άρης στους Διδύμους ως κορυφή του παρ’ ολίγον χαρταετού) και που θα πρέπει να προσαρμοστεί ευφυώς σε ριζικές κοινωνικές αλλαγές (Πλούτωνας στον Αιγόκερω κορυφή yod με Δία-Άρη). Όμως, η ικανοποίηση της παραπάνω υποβόσκουσας υπόσχεσης καθυστερεί λόγω ανάδρομου Ερμή (που άλλωστε χορηγεί τον Άρη). Η καθυστέρηση σχετίζεται τόσο με προηγούμενα βάρη και ανειλημμένες υποχρεώσεις (αντίθεση Ερμή-Κρόνου ανάδρομου) όσο και με μια διάχυτη αβεβαιότητα που μάλλον οξύνει την ανησυχία και την αναποφασιστικότητα και γίνεται καταλύτης για δράσεις και ενέργειες που δεν έχουν συγκεκριμένο στόχο (Ποσειδώνας στους Ιχθύς κορυφή μεταβλητού ταυ-τετραγώνου). Εξ ου και η χαρά της αβεβαιότητας που σηματοδοτεί η παρούσα Πανσέληνος (μεγάλο τρίγωνο στη φωτιά και ταυ-τετράγωνο στα μεταβλητά).

Ο Ερμής θα ξαναβρεθεί στη θέση που είναι τώρα στις 20/21 Ιουνίου και θα απελευθερωθεί από τη σκιά της αναδρομής του μια βδομάδα αργότερα. Άρα, κάποιες από τις καθυστερήσεις που δεν επιτρέπουν την επίτευξη διανοητικών κατακτήσεων και επικοινωνιακών, μαθησιακών ή διαπραγματευτικών πρωτοβουλιών παύουν γύρω στα τέλη Ιουνίου. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στο χάρτη της Πανσελήνου υπάρχει κατώτερη σύνοδος Ήλιου-Ερμή: αυτή αποκαλύπτει ότι ιδέες που φυτεύονται κοντά στην παρούσα Πανσέληνο θα ανθίσουν γύρω στα τέλη Ιουλίου με την ανώτερη σύνοδο Ήλιου-Ερμή. Το πλήρες δυναμικό τους, το οποίο έχει οικονομικές προεκτάσεις καθώς περιλαμβάνει οικονομικές και αξιακές αναθεωρήσεις όπως μαρτυρά η ταυτόχρονη αναδρόμηση της Αφροδίτης κατά την ανώτερη σύνοδο Ήλιου-Ερμή,  θα φανεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου που θα έχουμε ξανά κατώτερη σύνοδο Ήλιου-Ερμή και ταυτόχρονη απελευθέρωση της Αφροδίτης από τη σκιά της επικείμενης αναδρομής της. Σας ευχόμαστε καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment