Sunday 17 May 2015

Νέα Σελήνη στον Ταύρο: Η Μέδουσα Ξυπνά…



Πραγματοποιείται στις 18 Μαΐου 2015 στις 7:13πμ με συντεταγμένες Αθήνας Νέα Σελήνη στο ρεαλιστικό, πιστό και αισθησιακό ζώδιο του Ταύρου. Μια ευκαιρία λοιπόν για μια ακόμα καινούρια αρχή στις ζωές μας, και πιο συγκεκριμένα σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει η Νέα Σελήνη. Λόγω ζωδίου η καινούρια αρχή προσβλέπει σε σταθερότητα καθώς επίσης στην επίτευξη οικονομικής και συναισθηματικής ασφάλειας. Υπάρχουν όμως κάποια σημεία στον χάρτη της Νέας Σελήνης που τραβάνε την προσοχή μας.


Πρώτον, η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται σε σύνοδο με έναν απλανή αστέρα που παραδοσιακά θεωρείται ως ένας από τους δυσμενέστερους. Το όνομα αυτού: Algol, που στα αραβικά σημαίνει «το κεφάλι του Δαίμονα». Λέγεται μάλιστα ότι αναπαριστά τα μάτια του κεφαλιού της Μέδουσας που το κρατάει στο αριστερό του χέρι ο Περσέας. Πρόκειται για ένα δυαδικό σύστημα αστέρων των οποίων η λάμψη είναι μεταβαλλόμενη γιατί κάθε τόσο ο μικρότερος και σκοτεινότερος αστέρας περνάει μπροστά από τον μεγαλύτερο και φωτεινότερο αστέρα μειώνοντας τη λάμψη του, όπως αυτή φαίνεται από την οπτική γωνία της Γης.


Η σύνδεση του Algol με το μύθο της Μέδουσας, της τρομακτικής Γοργόνας που είχε φίδια αντί για μαλλιά και της οποίας το βλέμμα μετέτρεπε τους άλλους σε πέτρα, σαφώς και οδήγησε στη θεώρηση του εν λόγω απλανούς ως εξαιρετικά επικίνδυνου. Όμως, η σύγχρονη ερμηνεία που δίνεται από την Bernadette Brady για τον Algol είναι αυτή του γυναικείου πάθους και έντασης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για καλό είτε για κακό. Συνεπώς, θα λέγαμε ότι η τρέχουσα Νέα Σελήνη δίνει τη σκυτάλη στις γυναίκες της ζωής μας, ειδικά σε αυτές που παίζουν ρόλο μητρικό, προστατευτικό ή ρόλο τροφού (Αφροδίτη στον Καρκίνο χορηγός Νέας Σελήνης), ώστε το πάθος τους να τεθεί στην υπηρεσία της οικονομικής και συναισθηματικής ασφάλειας που επιδιώκει το ζώδιο του Ταύρου.

Ο κίνδυνος, ή καλύτερα το ρίσκο, ίσως σχετίζεται με τα δύο Ταυ-Τετράγωνα που σχηματίζονται στον χάρτη της Νέας Σελήνης: το ένα σε ζώδια παρορμητικά (αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα σε τετράγωνο με Ουρανό) και το άλλο σε ζώδια μεταβλητά (αντίθεση Άρη-Κρόνου σε τετράγωνο με Ποσειδώνα). Το ρίσκο που προκύπτει εδώ είναι ότι η περίσσια όρεξη για δράση που παρέχουν οι δύο αυτοί πλανητικοί σχηματισμοί ίσως μας ωθήσει να θέσουμε βιαστικούς στόχους χωρίς να λάβουμε υπόψη πιθανά εμπόδια (παρορμητικό ταυ-τετράγωνο) με αποτέλεσμα να λυγίσουμε εύκολα και να μην επιτύχουμε τους στόχους μας (μεταβλητό ταυ-τετράγωνο). Οι στόχοι φαίνεται να σχετίζονται με κρίσιμες καταστάσεις που απαιτούν κάποια οικονομική ή συναισθηματική πρωτοβουλία (Αφροδίτη στο ένα Ταυ-Τετράγωνο και Άρης σε κρίσιμη μοίρα Αφροδίτης στο άλλο Ταυ-Τετράγωνο) η οποία ενδέχεται να μας οδηγήσει στην καλύτερη περίπτωση στα «ουράνια» (Ουρανός ως κορυφή Ταυ-Τετραγώνου με Αφροδίτη-Πλούτωνα) και στη χειρότερη στην απογοήτευση (Ποσειδώνας ως κορυφή Ταυ-Τετραγώνου με Άρη-Κρόνο).


Το αποτέλεσμα μάλλον θα κριθεί από το πόσο ρεαλισμό θα επιδείξουμε, τον οποίο άλλωστε αποζητά το ζώδιο του Ταύρου όπου πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη. Επίσης, ο Ερμής που είναι στάσιμος και έτοιμος να αναδρομήσει μας καλεί με τη σειρά του να ξανασκεφτούμε ιδέες και συζητήσεις που κάναμε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Εκ των πραγμάτων λοιπόν θα υπάρξουν καθυστερήσεις και θα δοθεί χρόνος για να ξανασκεφτούμε τους στόχους μας ώστε να μπορέσουμε να τους εφαρμόσουμε – αναθεωρημένους πια – από τις 10 Ιουνίου και μετά που ο Ερμής θα γυρίσει ξανά σε ορθή φορά. Να έχετε μια καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment