Tuesday 17 February 2015

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο: Το «Δάχτυλο της Μοίρας» Ξαναχτυπά!



Στις 19 Φεβρουαρίου 2015, 1:47πμ με συντεταγμένες Αθήνας, πραγματοποιείται δεύτερη Νέα Σελήνη για φέτος στο ζώδιο του Υδροχόου. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου στην πρώτη μοίρα του ζωδίου, ενώ η παρούσα γίνεται στην τελευταία μοίρα του ίδιου ζωδίου, στις 29º και 59΄ για την ακρίβεια. Τότε γράφαμε για μια καινούρια αρχή που είχε «άρωμα ανατροπής και αναθεώρησης» – σαφώς και επιβεβαιωθήκαμε δεδομένης της σημαντικής ανατροπής στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας με την εκλογή αριστερής κυβέρνησης πέντε μέρες μετά και τη συνακόλουθη αναθεώρηση αρκετών αποφάσεων που είχαν παρθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Όλο αυτό το άρωμα ανατροπής συνάδει με τις δύο διαδοχικές Νέες Σελήνες στο ίδιο ζώδιο, πράγμα αρκετά σπάνιο και ασυνήθιστο και φυσικά ταιριαστό στην ανατρεπτική και επαναστατική φύση του Υδροχόου. 


Το γεγονός όμως ότι η τωρινή Νέα Σελήνη γίνεται στην τελευταία μοίρα του ζωδίου, τη λεγόμενη «αναιρετική», αποκαλύπτει ότι το άρωμα της ανατροπής τελειώνει. Και όπως με το φαινόμενο της αυτεπαγωγής κατά το οποίο ένας λαμπτήρας λάμπει πολύ περισσότερο τη στιγμή που σβήνει, έτσι και η ανατροπή φαίνεται να δίνει το «κύκνειο άσμα» της κάνοντας μια τελευταία υπέρλαμπρη εμφάνιση πριν σβήσει για τα καλά. Κάτι παραπλήσιο αποκαλύπτει και η εξίσου αναιρετική θέση του Άρη (από το ζώδιο των Ιχθύων αυτός) περί ρομαντισμού. Άλλωστε, το τετράγωνο που δέχεται η Νέα Σελήνη από τον Κρόνο, τον παραδοσιακό χορηγό της, παραπέμπει σε εμπόδια που η πραγματικότητα θέτει σε αρκετά ρομαντικές ιδέες περί ανατρεπτικών και επαναστατικών αρχών (Νέα Σελήνη Υδροχόου σε σύνοδο με Ποσειδώνα). Η ταυτόχρονη σκληρή ενεργοποίηση του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα από τη Νέα Σελήνη αναδεικνύει επιπλέον δυσκολίες και εμπόδια που συναντά η ανατροπή λόγω της ανάγκης ενσωμάτωσής της με βαθιές αλλαγές που στόχο έχουν την εξυγίανση.

Επίσης, ο πλανητικός σχηματισμός με το όνομα «Δάχτυλο της Μοίρας» ξαναχτυπά! Είναι ο ίδιος σχηματισμός εξαγώνου (60º) μεταξύ Πλούτωνα και Χείρωνα σε ταυτόχρονα χιαστά (150º) με Δία για τον οποίον μιλούσαμε στην προηγούμενη Πανσέληνο (4 Φεβρουαρίου). Έτσι λοιπόν, η ευκαιρία για πλήρη θεραπεία πληγών και τραυμάτων μας είναι πιθανή (εξάγωνο Χείρωνα-Πλούτωνα) αρκεί να την προσαρμόσουμε, παρά τις όποιες δυσκολίες, με τη γενναιοδωρία και την αισιοδοξία μας (χιαστά με Δία). Άλλωστε, το τρίγωνο του Δία με τον Ουρανό σε σύνοδο με Νότιο Δεσμό Σελήνης στον Κριό υπόσχεται αβίαστη αισιοδοξία και επέκταση των οριζόντων μας αν απαλλαγούμε από εγωιστικά και πολεμικά μοτίβα συμπεριφοράς. Μια τέτοια απαλλαγή θα μας βοηθήσει να σκεφτούμε με πιο πρωτότυπο και κοινωνικά αλληλέγγυο τρόπο (Ουρανός χορηγός Ερμή στον Υδροχόο) ώστε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για πιο ρεαλιστική σκέψη (εξάγωνο Ερμή-Κρόνου). Τέλος, ο Ερμής, ορθόδρομος πια, στην ίδια μοίρα που ήταν τόσο στην Πανσέληνο Ιανουαρίου κοντά (5 του μηνός) όσο και στην Πανσέληνο Φεβρουαρίου (4 του μηνός) συντελεί στο κλείσιμο εκκρεμοτήτων που υπάρχουν από τότε. Σας ευχόμαστε μια καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment