Tuesday 4 November 2014

Πανσέληνος στον Ταύρο: Η Παγίωση των Αλλαγών της Ηλιακής Έκλειψης...



Στις 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 00:22πμ με συντεταγμένες Αθήνας πραγματοποιείται η πρώτη πανσέληνος μετά την περασμένη ηλιακή έκλειψη της 24ης Οκτωβρίου που είχε πραγματοποιηθεί στο βαθιά συναισθηματικό και διεισδυτικό ζώδιο του Σκορπιού. Γράφαμε τότε ότι «μια ηλιακή έκλειψη ανοίγει ή κλείνει κάποιο σημαντικό κεφάλαιο αναφορικά με άντρες που κατέχουν σημαντική θέση στη ζωή μας, όπως μπορεί να είναι ο πατέρας, ο σύζυγος, το αφεντικό ή ένας επαγγελματικός συνεργάτης». Γράφαμε επίσης για την πιθανή έλλειψη που μπορεί να ένιωθαν πολλοί σε επίπεδο συναισθηματικό αλλά και για «την πιθανότητα για δύσκολες εμπειρίες ή ανατρεπτικές αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες». Τώρα λοιπόν στην πρώτη πανσέληνο μετά από εκείνη την ηλιακή έκλειψη που ευνοούσε τις ανατρεπτικές αλλαγές και μεταμορφώσεις έχουμε την πρώτη ευκαιρία να δούμε την αντικειμενική υλοποίηση αυτών των αλλαγών που μπορεί κατά την έκλειψη να ήταν μόνο στο μυαλό μας ή σε επίπεδο συζητήσεων. Το ότι ο Ερμής, ορθόδρομος πια, βρίσκεται στην ίδια μοίρα όπου βρισκόταν τόσο στις 24 Σεπτεμβρίου όσο και στις 13 Οκτωβρίου σημαίνει ότι οι σχετικές ιδέες και συζητήσεις μπορεί να εκκρεμούν ακόμη και από εκείνες τις ημερομηνίες.


Πιο συγκεκριμένα, με την πανσέληνο στο σταθερό, γήινο και αισθαντικό ζώδιο του Ταύρου καλούμαστε να νιώσουμε ασφάλεια παγιώνοντας, σταθεροποιώντας και - γιατί όχι; - απολαμβάνοντας τις αλλαγές που φαίνεται να έχει φέρει η περασμένη ηλιακή έκλειψη σε επίπεδο σχέσεων και οικονομικών ζητημάτων. Αυτό υπονοείται από το ότι η χορηγός της Πανσελήνου, Αφροδίτη, βρίσκεται ακόμη σε σύνοδο με τον Ήλιο στο ζώδιο του Σκορπιού, μια σύνοδος που ήταν ενεργή κατά την περασμένη ηλιακή έκλειψη και που επίσης κάνει άμεση αναφορά στα μέσα του προηγούμενη Γενάρη όταν ο Ήλιος και η Αφροδίτη, ανάδρομη τότε, βρίσκονταν πάλι σε σύνοδο. Ανατρέξτε λοιπόν στα μέσα του περασμένου Γενάρη και αναρωτηθείτε τι στόχους μπορεί να είχατε θέσει αναφορικά με ζητήματα σχέσεων και οικονομικής διαχείρισης καθώς τα ζητήματα αυτά φαίνεται να κορυφώνονται τώρα και να αποδίδουν καρπούς, αν και ίσως διαφορετικούς από αυτούς που μπορεί να περιμένατε.

Στα θετικά της πανσελήνου μετράμε τις ευνοϊκές όψεις (τρίγωνα και εξάγωνα) που σχηματίζει ο άξονας της πανσελήνου με τον Πλούτωνα και τον Χείρωνα. Από τη μία, ο Πλούτωνας επιτείνει τη σημασία των βαθέων αλλαγών που καλούμαστε να παγιώσουμε κατά την πανσέληνο αυτή και, από την άλλη, ο Χείρωνας μας βοηθάει να επουλώσουμε τις όποιες πληγές μπορεί να προκλήθηκαν ή να άνοιξαν κατά την προηγούμενη έκλειψη. Αν δεχτείτε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχό σας (Χείρωνας στους Ιχθύς), τότε θα σας δοθούν ευκαιρίες (εξάγωνα) για να αλλάξετε ριζικά την τυχόν ανάγκη σας τα πράγματα να μένουν πάντα ίδια (Πλούτωνας σε τρίγωνο με Σελήνη στον Ταύρο). Επίσης, αν αναλάβετε μεθοδικές πρωτοβουλίες εξυγίανσης των κακώς κειμένων στη ζωή σας (Άρης στον Αιγόκερω σε σύνοδο με Πλούτωνα) θα σας δοθούν επιπρόσθετες ευκαιρίες (εξάγωνα) για να αποδεχτείτε τη σημασία που έχουν οι αλλαγές και οι μεταμορφώσεις που έχουν ήδη τεθεί σε τροχιά σε επίπεδο αισθηματικό και οικονομικό (Χείρωνας σε τρίγωνα με Ήλιο-Αφροδίτη στον Σκορπιό). 

Στα αρνητικά της πανσελήνου μετράμε τα τετράγωνα που πραγματοποιεί ο Δίας με τον άξονα της πανσελήνου και τα οποία ενδέχεται να φέρουν εντάσεις λόγω υπερβολών. Οι υπερβολές αυτές μπορεί να εκδηλωθούν τόσο ως σημαντικές οικονομικές σπατάλες (Δίας σε τετράγωνο με Ήλιο-Αφροδίτη) όσο και ως συναισθηματικές ή διατροφικές εξάρσεις (Δίας-Σελήνη τετράγωνο). Προσοχή λοιπόν στη διαχείριση των χρημάτων και των συναισθημάτων σας αλλά και σε πιθανές τάσεις λαιμαργίας! Σε κάθε περίπτωση, σας εύχομαι να απολαύσετε αυτή την πανσέληνο που αν μη τι άλλο ευνοεί τις υλικές απολαύσεις, αισθήσεις και ηδονές!

No comments:

Post a Comment