Thursday 16 January 2014

Πανσέληνος στον Καρκίνο: Ισορροπία μεταξύ Οικογένειας και Καριέρας!



Στις 16 Ιανουαρίου και ώρα 6:52 το πρωί πραγματοποιείται Πανσέληνος στην 25η μοίρα του Καρκίνου, που είναι το ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη καθώς εκεί νιώθει άνετα να εκφράσει την ανάγκη της για αγάπη, στοργή, τρυφερότητα και θαλπωρή. Όπως έχω γράψει στο παρελθόν, σε κάθε Πανσέληνο η Σελήνη βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ήλιο, κάτι που σημαίνει ότι επικρατεί μια τάση για συναισθηματικές κορυφώσεις και εντάσεις. Αυτές σχετίζονται άμεσα με τις όψεις που δέχεται ο άξονας Ηλίου-Σελήνης και με τα ζώδια στα οποία εντοπίζονται τόσο ο Ήλιος όσο και η Σελήνη. Έτσι, τα ζώδια του Αιγόκερω και του Καρκίνου, όπου βρίσκονται ο Ήλιος και η Σελήνη αντίστοιχα, αναδεικνύουν την ανάγκη μας για εξεύρεση της κατάλληλης ισορροπίας μεταξύ της οικογενειακής μας ζωής και της καριέρας μας.


Από τη μία, ο Ήλιος στον Αιγόκερω φωτίζει τη σημασία της επαγγελματικής μας ζωής και της ανάγκης μας για κοινωνική αναγνώριση, ενώ από την άλλη η Σελήνη στον Καρκίνο μας θυμίζει ότι αυτό που μας λείπει είναι η ενασχόληση με το σπίτι και την οικογένειά μας. Η όψη τριγώνου που δέχεται η Σελήνη από τον Κρόνο  αποκαλύπτει ότι η αναζητούμενη ισορροπία μπορεί να έρθει σχετικά εύκολα. Αν και η πλάστιγγα φαίνεται να γέρνει προς τη μεριά της καριέρας λόγω του ότι ο Κρόνος χορηγεί τον Ήλιο (ο Ήλιος είναι δηλαδή στο ζώδιο του Κρόνου), η «ανισορροπία» αυτή θα γίνει πιο εύκολα αποδεκτή από τα πρόσωπα της οικογένειάς μας που μπορεί να νιώθουν την απουσία μας λόγω δουλειάς. Μεγαλύτερη ένταση ίσως προκύψει λόγω καθυστερήσεων και αναβολών σε θέματα οικονομικά ή αισθηματικά δεδομένης της αντίθεσης που κάνει η Σελήνη με την Αφροδίτη η οποία είναι ακόμη ανάδρομη στον Αιγόκερω και σε ακριβείας τετράγωνο με τον Άρη στο Ζυγό. 

 
Πιο συγκεκριμένα, το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη φέρνει οικονομικές και συναισθηματικές διαμάχες, ακόμη και μεταξύ ατόμων που μπορεί να θεωρούνταν σύμμαχοι μέχρι πρότινος (Άρης στο Ζυγό). Η αντίθεση Αφροδίτης-Σελήνης μπορεί να σημαίνει ότι πολλά επαγγελματικά έξοδα ή ασυνήθιστη απόδοση αξίας στη δουλειά και την κοινωνική αναγνώριση προκαλούν εντάσεις στο σπίτι και την οικογένεια, μια πιθανότητα που επιτείνεται λόγω της ταυτόχρονης αντίθεσης της Αφροδίτης με τον Δία. Η τελευταία όψη βέβαια είναι ικανή να φέρει και πολλά έσοδα που όμως καλούμαστε να τα δώσουμε πίσω για να κλείσουμε οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος. Οι εκκρεμότητες αυτές σχετίζονται άμεσα με οικονομικές συμφωνίες και δοσοληψίες που έγιναν γύρω στα τέλη Νοεμβρίου, όταν η Αφροδίτη βρισκόταν πάλι στην ίδια μοίρα του Αιγόκερω, και που μπορεί να αναθεωρήθηκαν άπαξ και αναδρόμησε η Αφροδίτη στα τέλη Δεκεμβρίου. Για να κλείσουν όμως οριστικά αυτές οι εκκρεμότητες θα πρέπει η Αφροδίτη να ορθοδρομήσει και να απελευθερωθεί από την αναδρομή της πλήρως, το οποίο θα γίνει στις αρχές Μαρτίου

Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή του Πλούτωνα στο ταυ-τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη-Δία μας εφιστά την προσοχή σε έλλειψη εμπιστοσύνης, παιχνίδια δύναμης και υπόγειους χειρισμούς που μπορεί να υποσκάπτουν τα θεμέλια σοβαρών σχέσεων (Αφροδίτη στον Αιγόκερω), ενωτικών πρωτοβουλιών (Άρης στο Ζυγό) και οικογενειακών ευκαιριών για ανάπτυξη (Δίας στον Καρκίνο). Η πιθανότητα αυτή μάλιστα είναι ικανή να δώσει λαβή για περιθωριοποίηση ή ακόμη και σωματικό τραυματισμό ανθρώπων λόγω του εξαγώνου που κάνει ο Πλούτωνας με το Χείρωνα. Ας σημειωθεί ότι ο Χείρωνας είναι ο μοναδικός πλανήτης που κάνει ακριβείας όψη (ενάμιση τετράγωνο/ημιτετράγωνο) με τον άξονα της Πανσελήνου και άρα συναισθηματικές εντάσεις λόγω τραυματισμών ή περιθωριοποίησης ατόμων είναι πολύ πιθανές. Οι παραπάνω όψεις όμως έχουν και το δυναμικό να μας απαλλάξουν ριζικά (Πλούτωνας) από τραύματα και συναισθήματα περιθωριοποίησης (Χείρωνας) που εμποδίζουν την εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής μας ζωής (άξονας Πανσελήνου σε Καρκίνο-Αιγόκερω ). Εξαρτάται από εμάς πώς θα χειριστούμε τις ενέργειες αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σας εύχομαι καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment