Sunday 1 December 2013

Νέα Σελήνη στον Τοξότη: Τραυματισμένη Αισιοδοξία…



Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:22 τα ξημερώματα πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στην 10η μοίρα του αισιόδοξου, κοινωνικού και φιλομαθούς ζωδίου του Τοξότη. Όπως σε κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και σε αυτή μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε μια καινούρια αρχή σ’ εκείνον τον τομέα της ζωής μας όπου γίνεται η ένωση του Ήλιου με τη Σελήνη. Λόγω της φύσης του ζωδίου του Τοξότη, η καινούρια αρχή είναι σε θέση να μας χαρίσει περισσότερη αισιοδοξία και να μας βοηθήσει να ανοίξουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες ώστε να θέσουμε καινούριους, αν και ίσως υπερβολικά φιλόδοξους, στόχους για το μέλλον. Ανάμεσα σε αυτούς τους στόχους θα μπορούσαν να είναι τα μακρινά ταξίδια, οι ανώτερες σπουδές, η διδασκαλία, οι δημοσιεύσεις αλλά και κάθε είδους επαφή με το εξωτερικό ή με άλλες κουλτούρες.


Ο Δίας, κυβερνήτης του Τοξότη, βρίσκεται στον Καρκίνο, στο ζώδιο δηλαδή που κυβερνά η Σελήνη, και άρα είναι σε αμοιβαία υποδοχή με την ίδια εφόσον και αυτή βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά ο Δίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο πλανητών, κάτι που καθιστά την παρούσα Νέα Σελήνη ιδιαίτερα τυχερή και αναπτυξιακή για όλους και ειδικά για τις οικογένειές μας και το σπίτι μας (Καρκίνος). Οφέλη από και προς αυτές είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έρθουν μαζί με βελτίωση της υγείας κάποιου οικογενειακού μέλους, πιθανή διεύρυνση των οικογενειών μας (π.χ., έλευση απογόνου) ή μετακομίσεις και ανακαινίσεις/αναδιακοσμήσεις στα σπίτια μας. Επίσης, το τρίγωνο της Νέας Σελήνης με τον Ουρανό ενδέχεται να φέρει πολύ εύκολα αναπάντεχες και ενθουσιώδεις λύσεις σε εμπόδια που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα κατά την αναδρομή του Ερμή (άλλωστε μόλις στις 27 Νοεμβρίου ήταν που απελευθερώθηκε ο Ερμής από την αναδρομή του). Μάλιστα, εάν είμαστε διατεθειμένοι να δράσουμε με μεθοδικότητα και βαθιά εστίαση στη λεπτομέρεια είναι βέβαιο ότι οι λύσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω θα είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες (Άρης στην Παρθένο χορηγεί τον Ουρανό σε αμοιβαία υποδοχή με Ερμή στο Σκορπιό).


Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η αισιοδοξία που φέρνει η Νέα Σελήνη «γειώνεται» από μία από τις λιγοστές όψεις που πραγματοποιεί με άλλους πλανήτες. Αυτή είναι ένα τετράγωνο με τον Χείρωνα, το οποίο συνεπάγεται την έντονη ανάδυση συναισθηματικών (αλλά και σωματικών) τραυμάτων που όμως μπορούν να γιατρευτούν όπως αποκαλύπτει η ανάλυση της προηγούμενης παραγράφου. Ας λάβουμε επίσης υπόψη ότι η αντίθεση του Δία (που χορηγεί τον Χείρωνα) με την Αφροδίτη μιλάει για πολλά έξοδα ή για υπερβολικούς συναισθηματισμούς με αφορμή τα τραύματα που αναφέρθηκαν. Στην περίπτωση σωματικών τραυμάτων τα ιατρικά έξοδα ίσως είναι υψηλά ενώ στην περίπτωση συναισθηματικών τραυμάτων ενδέχεται να υπάρξουν συναισθηματικές υπερβολές στις σχέσεις που να οδηγήσουν σε έλλειψη αμοιβαιότητας. Δηλαδή ο ένας από τους δύο συντρόφους σε ένα ζευγάρι μπορεί, λόγω ανασφάλειας, να εκφράσει αγάπη με τρόπο τόσο υπερβολικό που να τρομάξει και να απομακρύνει τον άλλο.  

Όπως και να έχει, σημειώστε ότι τα αποτελέσματα της Νέας αυτής Σελήνης θα αργήσουν να φανούν και αυτό γιατί η Αφροδίτη, που είναι στον Αιγόκερω, έχει ήδη μπει στη σκιά της, στη φάση δηλαδή της προετοιμασίας της αναδρομής της. Αυτό σημαίνει ότι στη μοίρα που βρίσκεται τώρα θα ξαναβρεθεί τόσο στις 9 Γενάρη, που η ίδια θα είναι ανάδρομη, όσο και στις 24 Φλεβάρη, που θα έχει πλέον ορθοδρομήσει. Άρα, εξελίξεις στις σχέσεις και τα οικονομικά μας που λαμβάνουν χώρα τις μέρες γύρω από την παρούσα Νέα Σελήνη δε θα ολοκληρωθούν παρά μόνο μετά τις 24 Φλεβάρη. Σας εύχομαι καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment