Wednesday 21 August 2013

Δεύτερη Πανσέληνος στον Υδροχόο: Διασκέδαση, Θεραπεία και Παράφοροι Έρωτες!



Στις 21 Αυγούστου 2013 και ώρα 4:44 πρωινή για Αθήνα πραγματοποιείται δεύτερη Πανσέληνος στο ζώδιο του Υδροχόου, με τη Σελήνη στο ομώνυμο ζώδιο και τον Ήλιο στο ζώδιο που κυβερνά, δηλαδή στο Λέοντα. Όπως και η προηγούμενη Πανσέληνος που έγινε στον Υδροχόο στις 22 Ιουλίου, έτσι και αυτή μας καλεί να επιτύχουμε την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ της ανάγκης μας για κοινωνική συνεισφορά και ανατροπή (Σελήνη στον Υδροχόο) και της θέλησής μας για διασκέδαση και ανάδειξη του εαυτού μας (Ήλιος στον Λέοντα). Η Πανσέληνος λοιπόν αυτή είναι ιδανική τόσο για να διασκεδάσουμε με φίλους όσο και για να ανατρέψουμε την εικόνα που είχαμε για τον εαυτό μας μέχρι τώρα

Είναι επίσης ιδανική για να λάμψουμε διαμέσου της οργάνωσης κάποιας πρωτοβουλίας που έχει σαν στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους από ομάδες ή συλλόγους στους οποίους ανήκουμε. Η μεγάλη διαφορά από την προηγούμενη Πανσέληνο είναι ότι η τωρινή πραγματοποιείται με ανώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τους καρπούς των ιδεών με τις οποίες «φωτιστήκαμε» κατά την Νέα Σελήνη της 8ης Ιουλίου που είχε γίνει με κατώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή. Οι ιδέες αυτές σχετίζονται με τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που συνδέονται με επαφές, συζητήσεις, συναλλαγές και μαθησιακές δραστηριότητες που έγιναν/ξεκίνησαν γύρω στα μέσα του Ιουνίου (όταν ο Ερμής μπήκε στη σκιά του).

Ας σημειωθεί όμως ότι ο Ερμής στο Λέοντα βρίσκεται σε αντίθεση με τη Σελήνη στον Υδροχόο, κάτι που δείχνει ότι το μυαλό μας (Ερμής) και η καρδιά μας (Σελήνη) είναι σε διάσταση. Το ενδιαφέρον μας για το πώς να αναδείξουμε και να προβάλουμε τον εαυτό μας (Ερμής στο Λέοντα) αντιτίθεται στην ανάγκη μας για επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω της παροχής συναισθηματικής στήριξης (Σελήνη στον Υδροχόο χορηγεί Άρη στον Καρκίνο). Ως εκ τούτου καλό είναι αυτές τις μέρες να σκεφτούμε ειλικρινά (Ερμής στο Λέοντα) κατά πόσο τα κίνητρά μας για βοήθεια προς τους άλλους είναι αλτρουιστικά (Υδροχόος) ή εγωιστικά (Λέων). Το ότι όμως ο Άρης δεν πραγματοποιεί καμιά βασική όψη με άλλον πλανήτη δείχνει ότι τελικά οι πρωτοβουλίες μας για παροχή συναισθηματικής στήριξης σε φίλους ή ακόμη και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο πέφτουν στο κενό. Άρα, φαίνεται ότι αυτό που έχει εν τέλει μεγαλύτερη σημασία σε αυτή την Πανσέληνο είναι η εστίαση στις προσωπικές μας επιθυμίες (σύνοδος Ήλιου-Ερμή στο Λέοντα).


Στα πλαίσια αυτά, ο χαρταετός που σχηματίζεται από το μεγάλο τρίγωνο Δία-Κρόνου-Χείρωνα στα υδάτινα ζώδια και τον Πλούτωνα στην κορυφή (που σχηματίζει εξάγωνα με Κρόνο/Χείρωνα και αντίθεση με τον Δία) είναι πολύ υποστηρικτικός για όποιον επιθυμεί να θεραπεύσει τον εαυτό του σε συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Από τη μία, το μεγάλο τρίγωνο Δία-Κρόνου-Χείρωνα συμβάλλει στην εξαιρετικά εύκολη (μεγάλο τρίγωνο) και οριστική (Κρόνος) βελτίωση (Δίας) των όποιων συναισθηματικών πληγών και αδυναμιών μας (Χείρωνας). Από την άλλη, ο Πλούτωνας δημιουργεί τις κατάλληλες ευκαιρίες (εξάγωνα) και την αναγκαία ένταση (αντίθεση) ώστε να βουτήξουμε βαθιά στον ψυχισμό μας και να θεραπευτούμε ριζικά (Πλούτωνας). 

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι με τον Ήλιο και τον Ερμή στο Λέοντα η διασκέδαση, η ψυχαγωγία, η καλλιτεχνία, το θέατρο και η δημιουργικότητα είναι υπέρτατης σημασίας, όπως θα είναι άλλωστε η καλοπέραση, ο έρωτας και το φλερτ που για πολλούς θα μετατραπούν σε τρόπους διαφυγής από την πραγματικότητα, κάτι που μας θυμίζει ο Ποσειδώνας σε ασύμβατη αντίθεση με τον Ήλιο. Απαιτείται όμως προσοχή σε νέες ερωτικές γνωριμίες που ίσως γίνουν υπό το φως αυτής της Πανσελήνου, γιατί η Αφροδίτη κονταροχτυπιέται με Δία, Ουρανό και Πλούτωνα. Αν, λοιπόν, γνωρίσετε κάποιον ή κάποια και σας συνεπάρει το πάθος νομίζοντας ότι έχετε βρει τον άνθρωπο της ζωής σας, ας περιμένετε μερικές εβδομάδες, γιατί όσο γρήγορα ανάψει το πάθος σας τώρα, άλλο τόσο γρήγορα μπορεί να σβήσει μετά από λίγο καιρό… Απαιτείται επίσης προσοχή και στην οικονομική διαχείριση, γιατί θα είναι εύκολο αυτές τις μέρες να ξοδέψουμε με φρενήρεις ρυθμούς και μετά να αναρωτιόμαστε πού στο καλό πήγε το κομπόδεμά μαςΤο ξόδεμα όμως μπορεί να έρθει και εξαναγκαστικά με τη μορφή κλοπής ή διάρρηξης, γι’ αυτό και συνιστάται ακόμη περισσότερη εγρήγορση από ό,τι συνήθως… Όπως και να ‘χει, η Πανσέληνος αυτή ζητάει να το ρίξετε λίγο έξω, γι’ αυτό και σας εύχομαι να την απολαύσετε!

No comments:

Post a Comment