Wednesday 7 August 2013

Νέα Σελήνη στο Λέοντα: Απαλλαγή από πληγές και ανάδειξη του εαυτού μας!



Στις 7 Αυγούστου 2013 και ώρα 12:50 πρωινή για Αθήνα πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στη 14η μοίρα του Λέοντα. Όπως σε κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και σε αυτή έχουμε τη σύνοδο του Ήλιου με τη Σελήνη και άρα την ένωση του Πνεύματος και της Ψυχής. Με αυτό τον τρόπο το Πνεύμα γονιμοποιεί την Ψυχή με καινούριες ιδέες και γι’ αυτό μια Νέα Σελήνη είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε μια νέα αρχή. Δεδομένου του ότι αυτή η Νέα Σελήνη γίνεται με τον Ερμή να έχει μόλις απελευθερωθεί από την ανάδρομή του πορεία στον Καρκίνο, οι καινούριες αυτές ιδέες αποτελούν αναθεωρημένες εκδοχές ιδεών που επεξεργαζόμασταν ήδη από τα μέσα του Ιουνίου και αφορούν θεματικές του Καρκίνου. 

Άρα, θα έχουν να κάνουν με το σπίτι, τη μητέρα, την οικογένεια, το συναισθηματικό μας κόσμο και τις σχέσεις μας με τα παιδιά και τους γονείς μας. Το ότι όμως ο Ερμής σε αυτή τη Νέα Σελήνη δε δέχεται καμία βασική όψη από άλλο πλανήτη δείχνει ότι οι αναθεωρημένες μας ιδέες σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα πέφτουν στο κενό ή μας γίνονται έμμονη ιδέα. Υπομονή θα χρειαστεί μέχρι τις 24 Αυγούστου και την ανώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή οπότε και θα έχουν πλέον ξεπεραστεί τα όποια εμπόδια ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των – αναθεωρημένων πλέον – ιδεών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναδική όψη που δέχεται ο Ερμής είναι και μια από τις στενότερες όψεις που πραγματοποιούνται σε αυτή τη Νέα Σελήνη, κάτι που επιβεβαιώνει τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Ερμής. Η όψη αυτή είναι ένα ενάμιση τετράγωνο από τον Χείρωνα και υποδηλώνει την αποφασιστικότητα πολλών από εμάς να θεραπεύσουμε τα τραύματά μας, και δη τα συναισθηματικά, και να απαλλαγούμε από συναισθήματα απόρριψης που συνδέονται με άτομα του οικογενειακού μας περιβάλλοντος. Μάλιστα, ο χαρταετός που σχηματίζεται από το μεγάλο τρίγωνο Δία-Κρόνου-Χείρωνα στα υδάτινα ζώδια και τον Πλούτωνα στην κορυφή (που σχηματίζει εξάγωνα με Κρόνο/Χείρωνα και ακριβείας αντίθεση με τον Δία) είναι πολύ υποστηρικτικός. Από τη μία, το μεγάλο τρίγωνο Δία-Κρόνου-Χείρωνα συμβάλλει στην εξαιρετικά εύκολη (μεγάλο τρίγωνο) και οριστική (Κρόνος) βελτίωση (Δίας) των όποιων πληγών και αδυναμιών μας (Χείρωνας). Από την άλλη, ο Πλούτωνας δημιουργεί τις κατάλληλες ευκαιρίες (εξάγωνα) και την αναγκαία ένταση (αντίθεση) ώστε να βουτήξουμε βαθιά στον ψυχισμό μας και να θεραπευτούμε ριζικά (Πλούτωνας). 

 
Επίσης, το τρίγωνο που δέχεται η Νέα Σελήνη από τον Ουρανό υπόσχεται ενθουσιώδη ή ακόμη και αναπάντεχη απελευθέρωση από τις όποιες πληγές μας. Η απελευθέρωση αυτή φέρνει μαζί της τα οφέλη που σχετίζονται με το ζώδιο στο οποίο πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη, ο Λέοντας δηλαδή. Έτσι, η αυτονόμησή μας και η ανάδειξη της μοναδικότητάς μας με σκοπό να γίνουμε αντικείμενο αγάπης και θαυμασμού από τους άλλους είναι ανάμεσα στα οφέλη. Φυσικά, κάθε λογής δημιουργικές δραστηριότητες, όπως η καλλιτεχνία, το θέατρο, η διακόσμηση και η μόδα, είναι πολύ ευνοημένες από τη Νέα αυτή Σελήνη στο Λέοντα, όπως άλλωστε είναι και κάθε δραστηριότητα που μας επιτρέπει να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας, χωρίς απαραιτήτως να είναι καλλιτεχνικής φύσεως.  

Η ύψιστη δημιουργικότητα είναι άλλωστε η τεκνοποίηση, στην οποία ίσως επιδοθούν πολλοί με αυτή τη Νέα Σελήνη! Εξίσου ευνοημένες από τη Νέα Σελήνη στο Λέοντα είναι δραστηριότητες όπως ο έρωτας, το φλερτ και η διασκέδαση καθώς μας επιτρέπουν να εκφράσουμε τη μοναδικότητά μας και να αγαπηθούμε γι’ αυτήν. Άλλωστε, είμαστε σε περίοδο διακοπών κι έτσι για πολλούς από εμάς η καλοπέραση και ο έρωτας θα είναι βασικοί στόχοι! Απολαύστε λοιπόν αυτή τη νέα θεραπευτική και ερωτική Σελήνη!

No comments:

Post a Comment