Saturday 22 June 2013

Πανσέληνος στον Αιγόκερω: Λεπτές ισορροπίες μεταξύ οικογένειας και καριέρας!



Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 και ώρα 14:32 πραγματοποιείται Πανσέληνος στον Αιγόκερω με τη Σελήνη να βρίσκεται στο ομώνυμο ζώδιο και τον Ήλιο να βρίσκεται απέναντι στον Καρκίνο. Είναι φυσικό λοιπόν αυτή η Πανσέληνος να καταστήσει λεπτές τις ισορροπίες μεταξύ καριέρας (Αιγόκερως) και οικογένειας (Καρκίνος). Έτσι, μπορεί να μην ξέρουμε αυτές τις μέρες αν θα πρέπει πρώτα να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για ενασχόληση με το επάγγελμα, την καριέρα και τη φήμη μας (Σελήνη στον Αιγόκερω) ή αν θα πρέπει να περάσουμε απολαυστικές στιγμές στο σπίτι με την οικογένεια και τα άτομα με τα οποία συνδεόμαστε συναισθηματικά (Ήλιος στον Καρκίνο και σύνοδος Ερμή-Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο). Βέβαια, με τη Σελήνη να χορηγεί τόσο τον Ήλιο όσο και τους άλλους δύο πλανήτες στον Καρκίνο, φαίνεται ότι η ζυγαριά γέρνει προς την καριέρα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι περνάμε ώρες στο σπίτι δουλεύοντας με μεράκι ή ότι μπορεί να κάνουμε υπερωρίες στη δουλειά δημιουργώντας όμως ένα κλίμα οικογενειακό με τους συναδέλφους και τους ανωτέρους μας.


Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο άξονας της Πανσελήνου συμμετέχει σε έναν πλανητικό σχηματισμό που ονομάζεται «χαρταετός». Πιο συγκεκριμένα, ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Δία συμμετέχει σε ένα μεγάλο τρίγωνο με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα στα υδάτινα ζώδια, ενώ η Σελήνη σε αντίθεση με τον Ήλιο και τον Δία πραγματοποιεί εξάγωνα τόσο με τον Κρόνο όσο και τον Ποσειδώνα. Οι λεπτές ισορροπίες λοιπόν που καλούμαστε να κρατήσουμε μεταξύ οικογένειας και καριέρας (αντίθεση Ηλίου-Σελήνης) εξομαλύνονται από ευκαιρίες που μπορεί να μας δοθούν για υλοποίηση μεγάλων ονείρων και ιδανικών (εξάγωνα Σελήνης με Κρόνο-Ποσειδώνα). Μάλιστα, η υλοποίηση αυτή ονείρων και ιδανικών μπορεί να διευκολυνθεί από σημαντικές βελτιώσεις στο σπίτι μας αλλά και από σημαντική διεύρυνση των οριζόντων μας μέσω της σύσφιγξης των δεσμών μας με άλλους ανθρώπους και δη με συναδέλφους (σύνοδος Ηλίου-Δία στον Καρκίνο σε μεγάλο τρίγωνο με Κρόνο-Ποσειδώνα). Και ας μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο τρίγωνο σε ζώδια του νερού, όπως αυτό που γίνεται τώρα, ευνοεί τη συναισθηματική έκφραση αλλά και τη θεραπεία μέσω της επαφής με τον συναισθηματικό μας κόσμο και της ανάδυσης των όσων μας προκαλούν φόβο.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Άρης στους Διδύμους θα είναι σε τετράγωνο με τον Χείρωνα και θα κυβερνά τους Βόρειους Δεσμούς στο Σκορπιό σχηματίζοντας και όψη 150° με αυτούς. Αυτό υποδηλώνει ότι οι επικοινωνιακές μας πρωτοβουλίες και δράσεις (Άρης στους Διδύμους) ίσως να βγάλουν έντονα στην επιφάνεια (τετράγωνο) συναισθηματικά τραύματα (Χείρωνας) και να στοχεύσουν στο να μάθουμε να τα μοιραζόμαστε και να τα θεραπεύουμε (Βόρειοι Δεσμοί στο Σκορπιό) παρά τις όποιες δυσκολίες (όψη 150°). Μάλιστα, το ότι ο Άρης χορηγείται από τον Ερμή που είναι έτοιμος να αναδρομήσει δείχνει ότι η θεραπεία αυτών των συναισθηματικών τραυμάτων ευνοείται γιατί το μυαλό μας είναι πιο πρόθυμο από ποτέ να στρέψει το ενδιαφέρον του προς τα πίσω και να βουτήξει στο παρελθόν. Σας εύχομαι καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment