Saturday 8 June 2013

Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Διαπραγματεύσεις, προοπτικές και περιθωριοποίηση…



Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:57 πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στις 18° των Διδύμων. Όπως με κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και με αυτή καλούμαστε να κάνουμε μία νέα αρχή σύμφωνη με τους στόχους του ζωδίου της Νέας Σελήνης και στον οίκο (τομέας δραστηριότητας) όπου αυτή πέφτει στο προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός. Η Νέα Σελήνη στους Διδύμους μας καλεί να κάνουμε μια νέα αρχή σε σχέση με την επικοινωνιακή μας και τη μαθησιακή μας ικανότητα. Ευνοούνται λοιπόν δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με δημόσιες σχέσεις, επικοινωνίες, διαπραγματεύσεις και γύρους διαβουλεύσεων, ανταλλαγής ιδεών και εξεύρεσης συμβιβαστικών λύσεων. Επίσης ευνοούνται δραστηριότητες και μετακινήσεις που σχετίζονται με τη μάθηση κάποιου γνωστικού αντικειμένου και με την αναζήτηση και συλλογή πληροφοριών για ζητήματα που μας απασχολούν. 


Ας σημειωθεί όμως ότι η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται σχεδόν χωρίς όψεις πέραν ενός αποκλίνοντος τετραγώνου με τον Χείρωνα και μιας με μεγάλη ανοχή (8°) συγκλίνουσας συνόδου με τον Δία. Από τη μία, η σύνοδος με τον Δία δείχνει ότι αυτή η νέα αρχή ίσως να είναι πολλά υποσχόμενη και σε θέση να ανοίξει τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Από την άλλη, το τετράγωνο που δέχεται από τον Χείρωνα στους Ιχθύς αποκαλύπτει ότι η νέα αυτή αρχή βγάζει έντονα στην επιφάνεια συναισθηματικά τραύματα και δη τη συνειδητοποίηση ότι όλοι μπορεί να γίνουμε θύματα ή να περιθωριοποιηθούμε για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Στην πιο θετική του εκδήλωση το τετράγωνο αυτό ευνοεί ένα έντονο ενδιαφέρον για μάθηση σχετική με ζητήματα θυματοποίησης, περιθωριοποίησης αλλά και εναλλακτικών θεραπειών. Σε κάθε όμως περίπτωση, η έλλειψη όψεων της Νέας Σελήνης υποδηλώνει ότι η νέα αρχή που καλούμαστε να κάνουμε δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί και γι’ αυτό παραμένει ακόμη σε επίπεδο σκέψεων και συζητήσεων.



Σε αυτό συντείνει το ότι ο χορηγός της Νέας Σελήνης, που είναι ο Ερμής, είναι έτοιμος να μπει στην περίοδο της σκιάς του και να προετοιμαστεί για την αναδρομή του που θα ξεκινήσει στις 26 Ιουνίου. Ο Ερμής δηλαδή βρίσκεται τώρα μία μόλις μοίρα μακριά από τη μοίρα όπου θα βρεθεί στις 20 Ιουλίου όταν γυρίσει πάλι σε ορθόδρομη πορεία. Όλα αυτά σημαίνουν ότι τα νέα σχέδια που ξεκινάμε με αυτή τη Νέα Σελήνη τόσο σε επίπεδο επικοινωνιακό όσο και σε επίπεδο μαθησιακό δε θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν παρά μόνο μετά τις 20 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 9 Ιουλίου όπου ο ανάδρομος Ερμής θα συναντήσει τον Ήλιο (κατώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή) θα «φωτιστούμε» με καινούργιες ιδέες σχετικά με τα σχέδια που ξεκινάμε τώρα και θα μπούμε στη διαδικασία να τα αναθεωρήσουμε και να τα αναπροσαρμόσουμε υπό το φως των καινούργιων μας ιδεών. Από τις 20 Ιουλίου και μετά θα είμαστε πλέον ικανοί να θέσουμε σε εφαρμογή τα αναθεωρημένα μας σχέδια των οποίων τα αποτελέσματα θα μπορέσουμε πια να δούμε γύρω στις 24 Αυγούστου οπότε και ο, ορθόδρομος πλέον, Ερμής θα συναντήσει ξανά τον Ήλιο (ανώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή). Θα χρειαστεί λοιπόν να εξοπλιστούμε με αρκετή υπομονή πριν μπορέσουμε να δούμε τους καρπούς αυτής της Νέας Σελήνης

Τέλος, ας σημειωθεί ότι οι όψεις που κάνει ο Ερμής στον Καρκίνο σε αυτή τη Νέα Σελήνη με Ουρανό-Πλούτωνα και Κρόνο-Ποσειδώνα υποδηλώνουν ότι η νέα αρχή που κάνουμε τώρα αλλάζει ριζικά (Πλούτωνας) και πιθανώς απροσδόκητα και επαναστατικά (Ουρανός) τον τρόπο που σκεφτόμασταν μέχρι τώρα (Ερμής), ειδικά σε ό,τι αφορά θέματα που άπτονται της οικογένειάς μας, του σπιτιού μας και της ανάγκης μας να ανήκουμε κάπου και να εκφράζουμε την αγάπη μας (Καρκίνος). Επίσης, η νέα αρχή που φέρνει αυτή η Νέα Σελήνη είναι σε θέση να σηματοδοτήσει τόσο την κατάλυση δομών όσο και την υλοποίηση των πιο τρελών μας ονείρων (Κρόνος-Ποσειδώνας), πάλι σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα οικογενειακά, οικιακά και σχετικά με την ανάγκη υπαγωγής μας σε μια ομάδα όπου να αισθανόμαστε προστατευμένοι. Επειδή η Αφροδίτη είναι σε σύνοδο με τον Ερμή και συμμετέχει στις όψεις που σχηματίζει ο Ερμής με Ουρανό-Πλούτωνα και Κρόνο-Ποσειδώνα, λάβετε υπόψη ότι οι ριζικές αλλαγές, η κατάλυση δομών και η υλοποίηση ονείρων αφορούν άμεσα και το πεδίο των σχέσεών μας και των οικονομικών μας. Σας εύχομαι καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment