Tuesday 23 April 2013

Σεληνιακή Έκλειψη στο Σκορπιό: Ισορροπία μεταξύ κτητικότητας και μοιράσματος!




Στις 25 Απριλίου 2013 και ώρα 21:57 πραγματοποιείται μερική σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού με τη Σελήνη στην 5η μοίρα του Σκορπιού. Αν και οι εκλείψεις, και δη οι σεληνιακές, προκαλούν φόβο και θεωρούνται παραδοσιακά ως κακοί οιωνοί, θα ήταν χρήσιμο να διευκρινήσουμε εδώ ότι οι εκλείψεις σηματοδοτούν την κορύφωση γεγονότων και συναισθημάτων, είτε θετικών είτε αρνητικών. Πιο συγκεκριμένα, μια σεληνιακή έκλειψη είναι μια πανσέληνος η ιδιοτυπία της οποίας έγκειται στο ότι η Γη βρίσκεται σε τέτοια θέση ώστε να ρίχνει τη σκιά της στη Σελήνη, κάτι που εντείνει τη σημασία μιας τέτοιας πανσελήνου. Αν και δεν υπάρχει ομοφωνία σχετικά με τη διάρκεια επιρροής των εκλείψεων, είναι γενικά αποδεκτό ότι το αποκορύφωμα της επιρροής τους βιώνεται από ένα μήνα πριν μέχρι και ένα μήνα μετά την έκλειψη. Άρα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τόσο ο μήνας αυτός όσο και ο επόμενος δονούνται στο ρυθμό αυτής της έκλειψης. Πόσο δε μάλλον όταν και η ηλιακή έκλειψη της 10ης Μαΐου διεξάγεται επίσης στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού.




Η παρούσα έκλειψη γίνεται με τη Σελήνη σε όψη συνόδου με τον Κρόνο στο Σκορπιό, ένα πλανητικό δίδυμο που βρίσκεται σε αντίθεση όχι μόνο με τον Ήλιο αλλά και με τον Άρη και την Αφροδίτη στον Ταύρο. Δεδομένου του ότι τα ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού αποτελούν τους δύο πόλους του λεγόμενου άξονα της υλικής και συναισθηματικής ανταλλαγής, η σεληνιακή αυτή έκλειψη τονίζει την ανάγκη μας να επιτύχουμε την κατάλληλη ισορροπία σε αυτόν ακριβώς τον τομέα. Ερωτήματα λοιπόν όπως τα παρακάτω θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα αυτές τις μέρες: «Τι είναι δικό μου και τι είναι δικό σου;», «Τι κρατάω για μένα και τι μοιράζομαι μαζί σου;», «Τι μου δίνεις και τι σου δίνω;», «Να στηριχτώ στις δικές μου δυνάμεις ή στις δικές σου;». Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δε θα είναι εύκολες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και ευθύνη δεδομένης της εμπλοκής του Κρόνου. Μάλιστα, με τους Νότιους Δεσμούς της Σελήνης στον Ταύρο σε σύνοδο με τη χορηγό τους Αφροδίτη θα μας είναι πολύ πιο εύκολο να αποδώσουμε αξία στην κτητικότητα. Θα νιώσουμε δηλαδή μεγαλύτερη ασφάλεια αν θελήσουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρήματα και τα υλικά μας αγαθά. Επιπλέον, η σύνοδος Ηλίου-Άρη στο ίδιο ζώδιο υποδηλώνει σημαντικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν επίσης στη διατήρηση των κεκτημένων μας

Αν όμως λάβουμε υπόψη ότι ο Άρης μαζί με τον Πλούτωνα (ο οποίος είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Κρόνο) χορηγούν τους Βόρειους Δεσμούς της Σελήνης στο Σκορπιό, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν δε μάθουμε να μοιραζόμαστε τα υλικά μας αγαθά και να δινόμαστε συναισθηματικά, τότε το μόνο που θα καταφέρουν οι όποιες πρωτοβουλίες για διατήρηση των κεκτημένων μας θα είναι να καταστήσουν πολύ πιο οδυνηρό τον εξαναγκασμό της αποδοχής ότι ό,τι έχουμε θα πρέπει να το μοιραζόμαστε… Άλλωστε, το ότι η όψη τριγώνου/εξαγώνου που σχηματίζει ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς με τον άξονα της πανσελήνου είναι η στενότερη όψη που δέχεται ο άξονας αυτός δείχνει  το εξής: η ισορροπία μεταξύ κτητικότητας και μοιράσματος θα επιτευχθεί πολύ πιο εύκολα αν ενστερνιστούμε ιδανικά ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης. Οι πέντε όμως πλανήτες στα σταθερά ζώδια (Ταύρο-Σκορπιό) θα εντείνουν την πόλωση και το πείσμα, ενώ ο Ερμής στον Κριό θα ευνοήσει επικοινωνίες που θα διακρίνονται από μαχητικότητα, εγωισμό και διάθεση για σύγκρουση.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για το ποιους τομείς δραστηριότητας επηρεάζει η έκλειψη ανά ζώδιο. Καλό είναι να διαβάσετε και το ζώδιο του ωροσκόπου σας. Και φυσικά ξεκινάμε από το τελευταίο ζώδιο σύμφωνα πάντα με την παράδοση του ιστολογίου μου!


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου – 19 Μαρτίου)
Η σεληνιακή έκλειψη σας καλεί να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της προσκόλλησης στις προσωπικές σας απόψεις και του ανοίγματος των πνευματικών σας οριζόντων. Μπορεί να βρεθείτε σε οικονομικό ή συναισθηματικό δίλημμα σχετικά με κάποιο μακρινό ταξίδι που θέλετε να κάνετε ή με σπουδές που θέλετε να ακολουθήσετε.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)
Η σεληνιακή έκλειψη τεντώνει το σχοινί μεταξύ των οικογενειακών και των επαγγελματικών σας υποχρεώσεων. Περιορισμοί από την καριέρα ή το αφεντικό ίσως να μη σας αφήνουν να χαρείτε όσο θα θέλατε στο σπίτι ή με την οικογένειά σας. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)
Η σεληνιακή έκλειψη σας καλεί να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της κοινωνικής σας ζωής και των προσωπικών σας ενασχολήσεων. Περιορισμοί από τον κοινωνικό σας κύκλο ή από κάποιο φιλικό πρόσωπο μπορεί να μη σας αφήσουν να ασχοληθείτε όσο θα θέλατε με τα παιδιά σας, τη δημιουργικότητά σας ή τα χόμπι σας. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)
Η σεληνιακή έκλειψη θα δημιουργήσει συναισθηματικές εντάσεις σε σχέση με την καθημερινότητα της εργασίας σας και την επιθυμία σας για απόδραση. Ίσως το κλίμα στη δουλειά ή στην καθημερινότητά σας να μην είναι τόσο ευχάριστο επειδή δυσκολεύεστε να πάρετε άδεια και να ξεκουραστείτε. 

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Η σεληνιακή έκλειψη γίνεται στο ζώδιό σας και σας καλεί να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της προσωπικής σας αυτονομίας και της σχέσης με το ταίρι σας, το σύζυγό σας ή κάποιον επαγγελματικό συνεργάτη. Πιθανοί περιορισμοί στην προσωπική σας αυτονομία ίσως δε σας αφήνουν να χαρείτε το ταίρι σας ή κάποια επαγγελματική σας συνεργασία όπως θα θέλατε.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)
Η σεληνιακή έκλειψη εντείνει συναισθηματισμούς σχετικά με το προσωπικό σας εισόδημα και αυτό του συντρόφου σας. Προσωπικές οικονομικές δυσκολίες ίσως να μη σας αφήνουν να χαρείτε όπως θα θέλατε την οικονομική υποστήριξη που μπορεί να δέχεστε από το σύντροφό σας ή από κάποια άλλη πηγή.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)
Η σεληνιακή έκλειψη φαίνεται να επιβαρύνει το μυαλό σας με υποχρεώσεις και σκοτούρες. Ίσως περιορισμοί από το κοντινό σας περιβάλλον (γειτονικό και συγγενικό) να μη σας επιτρέπουν να απολαύσετε όπως θα θέλατε κάποιο ταξίδι ή κάποιες επαφές που μπορεί να έχετε με το εξωτερικό ή με μακρινούς συγγενείς. 

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)
Η σεληνιακή έκλειψη σας καλεί να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ των επαγγελματικών και των οικογενειακών σας υποχρεώσεων. Περιορισμοί από το σπίτι ή την οικογένειά σας ίσως να μη σας αφήνουν να αφιερωθείτε όσο θα θέλατε στην καριέρα και το αφεντικό σας.  

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)
Η σεληνιακή έκλειψη απαιτεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο στη σχέση με τα παιδιά σας ή σε κάποια δημιουργική ενασχόληση που όμως δε σας επιτρέπει να χαρείτε την κοινωνική σας ζωή και τους φίλους σας όπως εσείς θα θέλατε. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)
Η σεληνιακή έκλειψη τεντώνει το σχοινί μεταξύ των καθημερινών σας υποχρεώσεων και της ανάγκης σας για απόδραση. Πιθανοί περιορισμοί από συναδέλφους ή την εργασία σας δε σας επιτρέπουν να αφιερώσετε όσο χρόνο θα θέλατε στην ξεκούραση και την απόδραση από την καθημερινότητα. 

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)
Η σεληνιακή έκλειψη γίνεται απέναντι από το ζώδιό σας κι έτσι σας καλεί να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ του εαυτού σας και κάποιου σημαντικού άλλου στη ζωή σας. Πιθανοί περιορισμοί από το ταίρι σας ή κάποιον επαγγελματικό σας συνεργάτη δε σας αφήνουν να χαρείτε την προσωπική σας αυτονομία όπως θα θέλατε.

Κριός (20 Μαρτίου – 19 Απριλίου)
Η σεληνιακή έκλειψη φέρνει έντονα συναισθήματα σχετικά με τα οικονομικά του συντρόφου σας ή κάποια άλλη οικονομική υπόθεση (π.χ., εφορίες, τράπεζες και κληρονομικά) και φαίνεται να μη σας επιτρέπει να απολαύσετε όπως θα θέλατε το προσωπικό σας εισόδημα.  

No comments:

Post a Comment