Sunday 27 January 2013

Πανσέληνος στον Λέοντα: Η διασκέδαση ως μέσο για να πνίξουμε το θυμό μας και να ξεχάσουμε οικονομικές δυσκολίες!



Σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 06:38, πραγματοποιείται Πανσέληνος στην 7η μοίρα του Λέοντα, το ζώδιο που κυβερνάται από τον Ήλιο και που άρα σχετίζεται άμεσα με τη δημιουργικότητα, το πάθος, τη δραματικότητα και τη μοναδικότητα. Η Πανσέληνος λοιπόν αυτή φωτίζει την ανάγκη μας να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας σε δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, να αναδείξουμε τη μοναδικότητά μας και να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με τρόπο μάλλον δραματικό και σαφώς παθιασμένο. Με τον Ήλιο όμως να βρίσκεται απέναντι, δηλαδή στο εγκεφαλικό, πρωτοποριακό και συλλογικό ζώδιο του Υδροχόου, καλούμαστε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ των παραπάνω αναγκών και της σημασίας που έχει στη ζωή μας η φιλία, η κοινωνική συνεισφορά, η συμμετοχή μας σε συλλογικές δραστηριότητες αλλά και η επικράτηση της λογικής και η ανταλλαγή πρωτοποριακών ιδεών που μπορεί όμως να στερούνται υλικού υποβάθρου. Άρα, με αυτή την Πανσέληνο ευνοούνται συλλογικές και κοινωνικές δραστηριότητες όπου δίνεται στον καθένα από εμάς η δυνατότητα να εκφράσει τη μοναδικότητα και τη δημιουργικότητά του.
 

Για παράδειγμα, ξέφρενες διασκεδάσεις ή άλλου τύπου ψυχαγωγικές δραστηριότητες στις οποίες πιθανώς να μη συνηθίζουμε να συμμετέχουμε ˙ παθιασμένες συζητήσεις με φίλους για επιστημονικά, πολιτικά, κοινωνικά ή ιδεολογικά ζητήματα ˙ θεατρικά ή καλλιτεχνικά δρώμενα που προβάλλουν τη διαφορετικότητα αλλά και το ιδανικό της κοινωνικής αλληλεγγύης ˙ παροχή έμπρακτης βοήθειας ως ένδειξη κοινωνικής συνεισφοράς και εθελοντισμού. Επίσης, η συμμετοχή της Πανσελήνου σε μικρά τρίγωνα (minor grand trines) με τον Ουρανό και τον Δία ευνοεί την κορύφωση διαδικασιών που σχετίζονται με επιστημονικές ανακαλύψεις για το συλλογικό καλό (Ήλιος-Ουρανός-Δίας) αλλά και με επαναστατικές θεωρίες για τον συναισθηματικό κόσμο και την προέλευση του ανθρώπου (Ουρανός-Δίας-Σελήνη). Σε κάθε περίπτωση τα μικρά αυτά τρίγωνα δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για πρωτοποριακές εκφράσεις συναισθηματικής γενναιοδωρίας (Ουρανός-Δίας-Σελήνη) καθώς και για σημαντικά οφέλη σε περίπτωση που θελήσουμε να σπάσουμε τα δεσμά και να διαφοροποιηθούμε (Ήλιος-Ουρανός-Δίας). Αυτές οι ευκαιρίες αφορούν ιδιαίτερα όσους γεννήθηκαν το πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) και της φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες). Αφορούν επίσης όσους έχουν πλανήτες, ωροσκόπο ή μεσουράνημα κοντά στην 5η, 6η και 7η μοίρα των ίδιων ζωδίων.



Όμως, το τετράγωνο που δέχεται η Πανσέληνος από τον Κρόνο στο Σκορπιό φέρνει ταυτόχρονα μια σειρά από εμπόδια και δυσκολίες για το πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι). Πιο συγκεκριμένα, για τους Ταύρους και τους Σκορπιούς του πρώτου δεκαημέρου φαίνεται ότι η προσπάθειά τους να ισορροπήσουν μεταξύ των επαγγελματικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων φέρνει βαρύ κλίμα και περιορισμούς στη σχέση με το ταίρι τους ή με κάποιον επαγγελματικό συνεργάτη. Από την άλλη, οι Λέοντες και οι Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου συνειδητοποιούν ότι προβλήματα και δυσκολίες στο σπίτι ή στη δουλειά περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητά τους να βρουν τη χρυσή τομή μεταξύ των προσωπικών τους αναγκών και αυτών του συντρόφου τους ή κάποιου επαγγελματικού συνεργάτη. Σε κάθε περίπτωση, με την αρνητική ενεργοποίηση του Κρόνου από την Πανσέληνο οι εκπρόσωποι των ζωδίων του σταθερού σταυρού καλούνται να κάνουν σημαντικές περικοπές στη ζωή τους και να αναλάβουν έναν ασυνήθιστα μεγάλο όγκο υποχρεώσεων

Εκτός των παραπάνω, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Αφροδίτη και ο Άρης δε δέχονται καμία βασική όψη σε αυτή την Πανσέληνο. Δεν μπορούν δηλαδή να ενσωματωθούν με τις υπόλοιπες πλανητικές ενέργειες και άρα να εκφραστούν. Έτσι λοιπόν, με τον Άρη στον Υδροχόο χωρίς όψεις θα χρειαστεί να καταπιέσουμε το θυμό που ίσως νιώθουμε για τη γενικότερη πολιτική και κοινωνική κατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκρηκτικές καταστάσεις εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Ένα τέτοιο κυριολεκτικό παράδειγμα αποτέλεσε η βομβιστική επίθεση στο The Mall της Αθήνας μια βδομάδα πριν την Πανσέληνο. Ειδικότερα, για τους Ταύρους, τους Λέοντες, τους Σκορπιούς και τους Υδροχόους του τελευταίου δεκαημέρου ίσως καταστεί απαραίτητο να καταπιέσουν το θυμό τους για κάποια απώλεια, είτε οικονομική είτε συναισθηματική (Άρης στον Υδροχόο σε αμοιβαία υποδοχή με τον Κρόνο στο Σκορπιό και χωρίς όψεις πέραν μιας ανοικτής συνόδου με τον Ποσειδώνα). Με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω χωρίς όψεις πιθανώς να μπλοκαριστεί η δυνατότητα διαχείρισης των οικονομικών μας και να χρειαστεί να καταπιέσουμε τόσο τις οικονομικές μας φιλοδοξίες όσο και την ανάγκη μας για μια σοβαρή ερωτική σχέση ή για την επισημοποίηση μιας ήδη υπάρχουσας σχέσης. Μέχρι την επόμενη ανάρτησή μου, εύχομαι υπομονή και στέλνω σε όλους σας αγάπη και φως!

No comments:

Post a Comment