Friday 28 December 2012

Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 28 Δεκεμβρίου: Λεπτές Ισορροπίες μεταξύ Οικογένειας και Καριέρας



Στις 28 Δεκεμβρίου και ώρα 12:23 το μεσημέρι πραγματοποιείται Πανσέληνος στην 7η μοίρα του Καρκίνου, που είναι το ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη και όπου άρα νιώθει άνετα να εκφράσει την ανάγκη της για αγάπη, στοργή, τρυφερότητα και θαλπωρή. Όπως έχω γράψει στο παρελθόν, σε κάθε Πανσέληνο η Σελήνη βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ήλιο, κάτι που σημαίνει ότι επικρατεί μια τάση για συναισθηματικές κορυφώσεις, εντάσεις και εξάρσεις. Αυτές σχετίζονται άμεσα με τις όψεις που δέχεται ο άξονας Ηλίου-Σελήνης και με τα ζώδια στα οποία εντοπίζονται τόσο ο Ήλιος όσο και η Σελήνη. Στην παρούσα Πανσέληνο, ο άξονας Ηλίου-Σελήνης ενεργοποιεί το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα για το οποίο έχω ξαναγράψει. Συνοπτικά αναφέρω ότι σε πλανητικό επίπεδο το τετράγωνο αυτό προμηνύει κυβερνητικές ανατροπές και επαναστάσεις που στόχο έχουν την εξυγίανση του συστήματος, ενώ σε προσωπικό επίπεδο προμηνύει ριζικές ανατροπές στον τρόπο με τον οποίο είχαμε συνηθίσει να ζούμε τις ζωές μας μέχρι τώρα. Αν και πολλές φορές οι ανατροπές είναι ξαφνικές, αμετάκλητες και οδυνηρές, οι ίδιες λειτουργούν ως μοχλός για την απαλλαγή μας από οτιδήποτε σάπιο και σαθρό με στόχο την εξυγίανση των ζωών μας και την απελευθέρωσή μας από καταστάσεις και συνθήκες που πλέον είχαν κάνει τον κύκλο τους. 

Αυτά τα μαθήματα έρχεται να μας θυμίσει η παρούσα Πανσέληνος, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη μας για εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ της οικογενειακής μας ζωής και της καριέρας μας. Από τη μία, ο Ήλιος στον Αιγόκερω σφιχταγκαλιασμένος με τον Πλούτωνα θα φωτίσει τη σημασία των αλλαγών που καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε στην επαγγελματική μας ζωή, οι οποίες όμως φέρνουν εντάσεις στο σπίτι και στη συναισθηματική μας ζωή. Με τη Σελήνη και τον Ήλιο σε ταυ-τετράγωνο με τον Ουρανό, οι αλλαγές αυτές μπορεί να έρθουν από εκεί που δεν το περιμένουμε και να μας αφήσουν με ένα αίσθημα κενού ή με τη διάθεση να επαναστατήσουμε ενάντια στις επερχόμενες και σημαντικές αλλαγές. Αυτό θα ισχύσει ακόμη περισσότερο για την πολύπαθη ομάδα των ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και δη για αυτούς του πρώτου δεκαημέρου. Οι σταθεροποιητικές όμως όψεις που δέχεται ο άξονας Ηλίου-Σελήνης από τον Κρόνο στο Σκορπιό πιθανώς να βοηθήσουν ώστε να εκμεταλλευτούμε τις επερχόμενες αλλαγές και να δημιουργήσουμε μια σταθερή βάση από όπου να μπορέσουμε να χτίσουμε τη νέα μας επαγγελματική και οικιακή ζωή. Ο Κρόνος θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος στo πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων της γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους) και του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύς), τα οποία άλλωστε ευνοούνται και περισσότερο από αυτή την Πανσέληνο. Ιχθύες και Παρθένοι του πρώτου δεκαημέρου είναι αυτοί που ευνοούνται τα μέγιστα αρκεί να μην διακατέχονται από υπέρμετρη αισιοδοξία και να μη σκορπίζουν την ενέργειά τους άσκοπα (τετράγωνο από το Δία).        

Τέλος, η Πανσέληνος αυτή στον Καρκίνο πραγματοποιείται με τον Δία στην κορυφή ενός αστρολογικού σχηματισμού που ονομάζεται «Yod» ή «Το Δάχτυλο της Μοίρας». Ένας παρόμοιος σχηματισμός είχε παρατηρηθεί τόσο στην περασμένη σεληνιακή έκλειψη Νοεμβρίου όσο και στη Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου με τον Δία πάλι στην κορυφή να δέχεται όψεις χιαστού τόσο από τον Πλούτωνα όσο και από τον Κρόνο οι οποίοι βρίσκονται σε εξάγωνο μεταξύ τους και σε αμοιβαία υποδοχή (ο ένας στο ζώδιο που κυβερνά ο άλλος). Φαίνεται λοιπόν ότι θέματα που ανακίνησε η σεληνιακή έκλειψη στις 28 Νοεμβρίου και η Νέα Σελήνη στις 12 Δεκεμβρίου είναι πάλι στο επίκεντρο με αυτή την Πανσέληνο. Πιο συγκεκριμένα, η ανάγκη μας για διεύρυνση των γνώσεών μας και βελτίωση της επικοινωνιακής μας ικανότητας και των δημόσιων σχέσεών μας (Δίας στους Διδύμους) ίσως μας προκαλέσει άγχος και εκνευρισμό (χιαστά) όταν μας δοθεί η ευκαιρία (εξάγωνο) για μεθοδική μεταμόρφωση της αφοσίωσης που δείχναμε μέχρι πρότινος στην εργασία μας (Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε αμοιβαία υποδοχή με τον Κρόνο στο Σκορπιό). Μπορεί λοιπόν η ανάγκη μας για μάθηση και άνοιγμα του κύκλου επαφών μας να μας ωθήσει να αλλάξουμε είτε επάγγελμα είτε τον τρόπο με τον οποίο εξασκούσαμε το επάγγελμά μας μέχρι τώρα. Όσοι έχουν πλανήτες κοντά στην 8η, 9η και 10η μοίρα οποιουδήποτε ζωδίου θα βιώσουν πιο έντονα αυτή την ανάγκη για μάθηση και αλλαγή ρότας ειδικά στα επαγγελματικά ζητήματα. Μέχρι την επόμενη ανάρτησή μου, στέλνω σε όλους σας αγάπη και φως!  

No comments:

Post a Comment