Monday 15 October 2012

Νέα Σελήνη στο Ζυγό στις 15 Οκτωβρίου: Αγάπη, Αρμονία και Δικαιοσύνη



Στις 15 Οκτωβρίου και ώρα 15.07 πραγματοποιείται στην 22η μοίρα του Ζυγού Νέα Σελήνη, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μια καινούρια αρχή σε όλα τα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων του Ζυγού, όπως είναι οι σχέσεις, οι συνεργασίες, η αρμονία, η δικαιοσύνη και η αγάπη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η βασικότερη όψη που δέχεται αυτή η Νέα Σελήνη είναι ένα ευνοϊκότατο τρίγωνο από τον Δία, τότε αυτό το καινούριο φεγγάρι μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ένα από τα πιο τυχερά αυτής της χρονιάς, ειδικά για όσους γεννήθηκαν στο δεύτερο ή τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι) ή όσους έχουν πλανήτες οκτώ μοίρες πριν ή μετά την 22η των ζωδίων αυτών. Στην ερμηνεία για το ότι είναι πολύ ευνοϊκή αυτή η Νέα Σελήνη συνηγορεί η μειωμένη παρουσία σκληρών όψεων σε συνδυασμό με τα τρίγωνα Κρόνου-Ποσειδώνα, Αφροδίτης-Πλούτωνα και Άρη-Ουρανού. Μάλιστα, με τα τρίγωνα αυτά να γίνονται αντίστοιχα σε ζώδια νερού, γης και φωτιάς, μπορεί κανείς να πει ότι όλοι μας έχουμε κάτι καλό να περιμένουμε από αυτή τη Νέα Σελήνη. Έτσι, είναι δυνατό να θεωρηθεί ως ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις αδυσώπητες ανατροπές που υπόσχεται το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι και το 2015. Ας δούμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα τι σηματοδοτεί η Νέα Σελήνη στο Ζυγό.

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της αρμονίας, της αγάπης, της δικαιοσύνης και της συνεργασίας κι έτσι η Νέα Σελήνη στο ζώδιο αυτό θα φωτίσει τη σημασία των παραπάνω αξιών στη ζωή μας. Με τον Δία σε ανάδρομη πορεία και σε ευνοϊκή όψη με τη Νέα Σελήνη, το πιθανότερο είναι ότι θα μας είναι εύκολο να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε σχέσεις και συνεργασίες με άτομα που γνωρίσαμε τον τελευταίο καιρό. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρομαι στους μήνες του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, γιατί ο Δίας στην ανάδρομη πορεία του θα ξαναπεράσει από τις ίδιες μοίρες των Διδύμων στις οποίες βρισκόταν εκείνους τους τρεις μήνες. Με τη Νέα Σελήνη, λοιπόν, οι σχέσεις αυτές και οι συνεργασίες μπορεί να αποκτήσουν γερά και βαθιά θεμέλια, δεδομένου του ότι η Αφροδίτη, που χορηγεί αυτή τη Νέα Σελήνη, βρίσκεται σε ζώδιο της γης (την Παρθένο) και δέχεται ευνοϊκή όψη από τον Πλούτωνα.

Αν και όχι στα καλύτερά της στο ζώδιο της Παρθένου, η Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο αναζητά την τελειότητα, κι έτσι μάλλον θα προτιμήσουμε οι σχέσεις και οι συνεργασίες μας να ικανοποιήσουν υψηλά κριτήρια. Βέβαια το τέλειο δεν υπάρχει, κάποιοι όμως από εμάς ίσως το αγγίξουν με την Αφροδίτη σε αυτή τη θέση αλλά και με το τρίγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα, το οποίο είναι ικανό να πραγματοποιήσει και τα πιο τρελά μας όνειρα! Επίσης, το τρίγωνο Άρη-Ουρανού υπόσχεται δίψα για ενθουσιώδεις περιπέτειες, αλλά θα χρειαστεί λίγη προσοχή στις υπερβολές στις οποίες μπορεί να μας ωθήσει το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία, ειδικά στον τρόπο που εκφράζουμε την αγάπη μας ή την αξία που αποδίδουμε στην τελειότητα. Κατά τα άλλα, αυτό το τετράγωνο αποτελεί εγγύηση για υπερβολικές διασκεδάσεις: ετοιμαστείτε λοιπόν για γλέντια, φαγοπότια, ξενύχτια και, φυσικά, έξοδα!!

Πέραν της πιθανότητας για ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασιών με άτομα του πρόσφατου παρελθόντος μας ώστε αυτές να αποκτήσουν γερά θεμέλια και να φτάσουν την τελειότητα, η Νέα αυτή Σελήνη στο Ζυγό θα μας θυμίσει ότι χρειαζόμαστε περισσότερη αρμονία και ομορφιά στη ζωή μας. Μάλιστα, με τη χορηγό Αφροδίτη στην Παρθένο, ένα ζώδιο που στοχεύει σε πρακτικές, λειτουργικές και θεραπευτικές λύσεις, η αρμονία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα από τη λειτουργική διακόσμηση του περιβάλλοντός μας και η ομορφιά μέσα από τη θεραπευτική φροντίδα του σώματός μας. Έτσι λοιπόν, η φροντίδα και ο καλλωπισμός του σώματος δε θα είναι μόνο κάτι το επιφανειακό, αλλά θα πηγάζουν από τη βαθύτερη ανάγκη να είμαστε πάνω από όλα υγιείς. Τέλος, η Νέα Σελήνη στο Ζυγό θα ξαναφέρει στο προσκήνιο τη σημασία της δικαιοσύνης, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την παραβίαση εργασιακών απολαβών και αξιών (Αφροδίτη στην Παρθένο σε τρίγωνο με Πλούτωνα). Αυτό είναι ιδιαίτερα σχετικό για την περίπτωση των Ελλήνων εργαζομένων και φαίνεται ότι το τρίγωνο Άρη-Ουρανού θα ευνοήσει τη μαχητική προάσπιση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Προς επίρρωση τούτου, έχει ήδη ανακοινωθεί πανεργατική απεργία για τις 18 Οκτωβρίου, τρεις μέρες μετά τη Νέα Σελήνη. Μέχρι την επόμενη ανάρτησή μου, στέλνω σε όλους σας αγάπη και φως!

No comments:

Post a Comment