Sunday 8 July 2012

Ανάδρομος Ερμής στον Λέοντα: Εντυπωσιακές Καθυστερήσεις σε συνδυασμό με Ασυνήθιστα Δημιουργικές Ιδέες!


Το σπουδαιότερο αστρολογικό νέο της εβδομάδας που αρχίζει αύριο 9 Ιουλίου είναι ότι το Σάββατο ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, της ευφυίας, της μάθησης, του εμπορίου και των κοντινών ταξιδιών, θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του και θα ορθοδρομήσει πάλι στις 7 Αυγούστου για να εγκαταλείψει το ζώδιο του Λέοντα την 1η Σεπτέμβρη. Η συνήθης αντίδραση των ανθρώπων όταν ακούνε ότι ο Ερμής γίνεται ανάδρομος είναι άγχος, ανησυχία, μέχρι και αγανάκτηση, λόγω των αναμενόμενων καθυστερήσεων στις επικοινωνίες, τις μεταφορές και τις εμπορικές συναλλαγές για τις οποίες είναι διάσημος ο Ερμής ο ανάδρομος. Αν και οι καθυστερήσεις είναι σε μεγαλύτερο βαθμό αναμενόμενες όταν ο Ερμής είναι σε ανάδρομη πορεία απ’ό,τι όταν είναι σε ορθόδρομη, το ζώδιο στο οποίο ο πλανήτης αυτός (ή ο οποιοσδήποτε πλανήτης) γίνεται ανάδρομος είναι εξέχουσας σημασίας. Ο λόγος είναι ότι το ζώδιο μάς δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η ενέργεια του πλανήτη θα εκφραστεί. Δεδομένου λοιπόν ότι ο Ερμής θα είναι σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Λέοντα, θα ήταν χρήσιμο να εξετάζαμε τους συμβολισμούς αυτού του ζωδίου.  


Ο Λέων είναι το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού και σηματοδοτεί το αποκορύφωμα του θέρους στο Βόρειο Ημισφαίριο, μια εποχή όπου η θερμοκρασία φτάνει στο ζενίθ, οι άνθρωποι απολαμβάνουν δραστηριότητες στο ύπαιθρο και η φύση αγγίζει την υπέρτατη καρποφορία της και ζωντάνια. Από εκεί λοιπόν προκύπτει η σύνδεση του Λέοντα με τη ζεστασιά, τη χαρά, την παιδικότητα, τον ενθουσιασμό, τη δραματικότητα, και τον εντυπωσιασμό. Επίσης ο Λέων έχει συνδυαστεί με τρόπους έκφρασης συνώνυμους με γενναιοδωρία, δημιουργικότητα, πολυτέλεια, μεγαλομανία και δύναμη. Στο λεξιλόγιο του Λέοντα συμπεριλαμβάνονται επίσης έννοιες όπως αυτοπεποίθηση, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια αλλά και ξεροκεφαλιά, αυταρχικότητα και αλαζονεία. Πώς λοιπόν θα εκφραστεί η ενέργεια του Ερμή όσο θα βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα. Ορίστε μερικές ιδέες...

Πρώτον, είναι αρκετά πιθανό να έχουμε επικοινωνίες που χαρακτηρίζονται από ενθουσιασμό, παιδικότητα, ειλικρίνεια αλλά και δραματικότητα. Η στάση μας όμως αυτή μπορεί να μας φέρει και ενώπιον καταστάσεων όπου η έκφραση και η υπεράσπιση των απόψεών μας γίνεται με τρόπο ξεροκέφαλο, πεισματάρικο ή ακόμα και αλαζονικό. Είναι επίσης πιθανό ο Ερμής στον Λέοντα να μας ωθήσει να δείξουμε περισσότερο θάρρος, δύναμη και ηγετικότητα σε δραστηριότητες που απαιτούν πνευματικές ικανότητες και που σχετίζονται για παράδειγμα με τη μάθηση, την επικοινωνία, το εμπόριο, τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις. Έτσι λοιπόν ο Ερμής στον Λέοντα αντικατοπτρίζει την αυτοπεποίθηση και την ανάγκη μας για ανάγνωριση που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση ενός κύκλου μαθημάτων, για να περάσουμε ένα διαγώνισμα, για να εκφράσουμε τις απόψεις μας με ειλικρίνεια και να εντυπωσιάσουμε τους άλλους με αυτές, αλλά και για να πάρουμε πρωτοβουλίες σε διαφημιστικές και εμπορικές δραστηριότητες. 

Μέχρι τώρα όμως η ανάλυση αυτή δεν έχει λάβει υπόψη της ότι ο Ερμής θα είναι και ανάδρομος από τις 14 Ιουλίου μέχρι τις 7 Αυγούστου. Γενικά, ένας ανάδρομος πλανήτης είναι σαν να κοιτάει προς το παρελθόν με αποτέλεσμα να εκφράζει την ενέργειά του με έναν πιο διστακτικό τρόπο αλλά συνάμα και με έναν πιο ασυνήθιστο και πρωτότυπο τρόπο από ό,τι όταν ο ίδιος πλανήτης είναι ορθόδρομος. Έτσι λοιπόν ο ανάδρομος Ερμής σαφώς και θα κάνει το συλλογικό μυαλό μας να κοιτάξει προς το παρελθόν, να νοσταλγήσει και να τακτοποιήσει εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με επικοινωνίες, μάθηση, μεταφορές και εμπορικές συναλλαγές. Από την άλλη όμως, η διστακτικότητα έκφρασης της ενέργειας του Ερμή θα φέρει καθυστερήσεις, εμπόδια και παρεξηγήσεις στις δραστηριότητες που ανέφερα πιο πάνω. 

Αν λάβουμε υπόψη μας και το ζώδιο του Λέοντα στο οποίο θα είναι ανάδρομος ο Ερμής, θα μπορούσε ίσως κανείς να περιμένει εντυπωσιακές και δραματικές παρανοήσεις και καθυστερήσεις!! Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι όσο ο Ερμής είναι ανάδρομος εμείς δε θα έπρεπε να ταξιδεύουμε, να κάνουμε αγορές, να υπογράφουμε έγγραφα ή να δίνουμε εξετάσεις. Ο κόσμος άλλωστε δε σταματάει επειδή ο Ερμής οπισθοδρομεί. Αυτό που θα έπρεπε όμως να κάνουμε όσο είναι ανάδρομος θα είναι να παίρνουμε το χρόνο μας για να σκεφτόμαστε και να εξετάζουμε προσεκτικά τις λεπτομέρειες πριν κλείσουμε εισιτήρια, υπογράψουμε ένα έγγραφο ή κάνουμε μια αγορά (ειδικά αγορές που σχετίζονται με υπολογιστές, τηλέφωνα και μεταφορικά μέσα). 

Από την άλλη, υπάρχει και μια δόση πρωτοτυπίας και εφευρετικότητας στην έκφραση ενός ανάδρομου Ερμή. Γι’ αυτό λοιπόν ας μην εκπλαγούμε αν οι επικοινωνίες μας γίνουν ασυνήθιστα ενθουσιώδεις, παθιάρικες, ειλικρινείς αλλά και δραματικές όσο ο Ερμής είναι ανάδρομος στον Λέοντα. Είναι επίσης πιθανό να επιδείξουμε έναν ασυνήθιστο βαθμό δημιουργικότητας, θάρρους και ηγετικότητας σε πνευματικές, εμπορικές και επικοινωνιακές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε ιδέες που είναι εξαιρετικά δημιουργικές, να μιλήσουμε με ασυνήθιστα θαρραλέο τρόπο ή να αναλάβουμε πρωτότυπες πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με εμπορικές, εκπαιδευτικές ή επικοινωνιακές δραστηριότητες. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν για να μάθετε πώς το δικό σας ζώδιο αναμένεται να εκφράσει την ενέργεια του ανάδρομου Ερμή στον Λέοντα!

No comments:

Post a Comment