Monday 11 June 2012

Ελλάδα, Διαφθορά και οι Εκλογές της 17ης Ιουνίου


Τελευταία, η Ελλάδα έχει βρεθεί στο προσκήνιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Γι’ αυτό και θα ήθελα να δείξω πώς η αστρολογία μπορεί  να μας βοηθήσει να καταλάβουμε κάποιους από τους λόγους που βρίσκονται πίσω από τον τόσο σημαντικό ρόλο που η Ελλάδα διαδραματίζει μέσα στην παρούσα κρίση. Οι λόγοι αυτοί σχετίζονται με το τετράγωνο του Ουρανού και του Πλούτωνα το οποίο και θα εξηγήσω παρακάτω με περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου θα ήθελα να δώσω ορισμένες ιδέες σχετικά με το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών.
 
Στο όνομα της αποπληρωμής ενός δυσβάσταχτου χρέους οι Έλληνες έχουν αναγκαστεί να κάνουν μεγάλες οικονομικές θυσίες τα δύο τελευταία χρόνια. Κουρέματα μισθών και συντάξεων, υψηλή φορολογία κι ένας συνεχώς αυξανόμενος δείκτης ανεργίας τους έχουν καταταλαιπωρήσει. Η αγανάκτησή τους κατέστη ξεκάθαρη στις τελευταίες εκλογές της 6ης Μαΐου όπου τα μεγάλα κόμματα του δικομματισμού, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, συγκέντρωσαν μόλις το ένα τρίτο των ψήφων, ένα ποσοστό κατά πολύ μικρότερο των άνω των δύο τρίτων που συγκέντρωναν τις τελευταίες δεκαετίες. Αντιθέτως, το μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων προτίμησαν τα κόμματα που καταψήφισαν ή κατέκριναν το μνημόνιο και που στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην Αριστερά.

Αστρολογικά μιλώντας, αυτές οι σημαντικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο σχετίζονται με το τετράγωνο του Ουρανού και του Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας, ο πλανήτης των κρίσεων και των καταστροφών, και ο Ουρανός, ο πλανήτης της επανάστασης και της ριζοσπαστικής αλλαγής, σχηματίζουν ο ένας με τον άλλον μια γωνία 90° τα δύο τελευταία χρόνια. Στην αστρολογία αυτή η γωνία είναι γνωστή ως όψη «τετραγώνου» και θα είναι ακριβείας στα τέλη του Ιουνίου. Μια όψη τετραγώνου υποδηλώνει μια σχέση πάλης και σύγκρουσης μεταξύ των εμπλεκόμενων πλανητικών αρχών και μάλιστα η σύγκρουση είναι ακόμα εντονότερη όταν η όψη είναι ακριβείας. Πιο συγκεκριμένα, η σύγκρουση του Πλούτωνα και του Ουρανού σημαίνει την πιθανότητα ριζοσπαστικών μεταμορφώσεων και βίαιων επαναστάσεων απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. Η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» με τις συνοδευόμενες επαναστάσεις και καθεστωτικές ανατροπές στην Αίγυπτο, την Αλγερία και τη Συρία είναι απλώς ένα παράδειγμα της εκδήλωσης του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα. Πώς λοιπόν θα επηρεάσει το τετράγωνο αυτό τον αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας; Χρησιμοποιώντας την ημερομηνία που οι περισσότεροι αστρολόγοι αποδέχονται ως την ημερομηνία «γέννησης» του σύγχρονου ελληνικού κράτους (3 Φεβρουαρίου 1830), μπορούμε να δούμε με μεγάλη ευκολία ότι το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα ενεργοποιεί μια από τις στενότερες όψεις στο χάρτη της Ελλάδας: το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα.

Το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως «η όψη της διαφθοράς». Σε μια χώρα με τέτοια όψη στον αστρολογικό της χάρτη φαίνεται σαν να υπάρχει μια ατέρμονη ένταση (τετράγωνο) μεταξύ της αναζήτησης προνομίων (Δίας) και της χρήσης υπόγειων και παράνομων μέσων (Πλούτωνας). Μια τέτοια ένταση λοιπόν μπορεί συχνά να οδηγήσει στην αναζήτηση προνομίων και κέρδους (Δίας) μέσω της υπερβολικής (τετράγωνο) χρήσης εξαναγκασμού και εκμετάλλευσης (Πλούτωνας). Με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό να ενεργοποιούν αυτή τη στενή όψη τετραγώνου στο χάρτη της Ελλάδας, αυτό που η Ελλάδα καλείται να αλλάξει με τρόπο ριζοσπαστικό είναι η εγγενής της τάση προς τη διαφθορά. Ως εκ τούτου, φαίνεται ότι οι Έλληνες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την τάση τους προς παράνομη αναζήτηση πλούτου και αφθονίας έτσι ώστε να αναγεννηθούν και να οδηγηθούν στην κάθαρση. Οτιδήποτε σάπιο, λοιπόν, στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες χειρίζονται την εξουσία (Πλούτωνας) και την ανάπτυξη (Δίας) θα πρέπει να πεθάνει τώρα για να δώσει τη θέση της σε μια υγιέστερη προσέγγιση των ίδιων θεμάτων.

Σημειώστε ότι οι αστρολογικοί οίκοι όπου εντοπίζεται μια συγκεκριμένη όψη αποτελούν μια σημαντική πηγή πληροφοριών σχετικά με τους τομείς της ζωής που επηρεάζονται περισσότερο από την όψη αυτή. Πιο συγκεκριμένα, το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα της Ελλάδας εντοπίζεται στον 8ο και 11ο οίκο του ωροσκοπίου της. Στην εγκόσμια αστρολογία ο 8ος οίκος σχετίζεται με το τραπεζικό σύστημα μιας χώρας, τις φορολογικές πολιτικές της, τα χρέη της αλλά και με τη δανειοληπτική της ικανότητα. Από την άλλη, ο 11ος οίκος αναφέρεται στο κοινοβούλιο της χώρας και το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Η συγκεκριμένη θέση του τετραγώνου Δία-Πλούτωνα σε αυτούς τους δύο οίκους του ωροσκοπίου της Ελλάδας αποκαλύπτει ότι το ελληνικό κοινοβούλιο και οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται να ενώνονται μεταξύ τους μέσω δεσμών διαφθοράς! Η θέση αυτή επίσης αποκαλύπτει την πιθανότητα το ελληνικό χρέος να είναι απότοκο διεφθαρμένων πρακτικών και συμφωνιών μεταξύ τραπεζιτών και πολιτικών. Δεν είναι άλλωστε σύμπτωση ότι ο τρόπος που επέλεξε το ελληνικό κοινοβούλιο να δείξει τη δύναμή του (ο Πλούτωνας της Ελλάδας στον 11ο οίκο) ήταν μέσω της ακραίας (τετράγωνο) αύξησης της φορολογίας (ο Δίας της Ελλάδας στον 8ο οίκο).

Περαιτέρω εξέταση του ωροσκοπίου της Ελλάδας δείχνει ότι ο Δίας, ο ένας δηλαδή από τους δύο πλανήτες που συμμετέχουν στην προαναφερθείσα όψη της διαφθοράς, κυβερνά τον 7ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, το οποίο και συνδέεται με τους συμμάχους και τους δηλωμένους εχθρούς μιας χώρας. Αυτή η πληροφορία μιλάει όχι μόνο για την πιθανότητα εμπλοκής ξένων συμφερόντων σε συμφωνίες διαφθοράς μεταξύ τραπεζών και του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και για την πιθανότητα διαφθοράς προς χάριν διεθνών συμμαχιών των οποίων η Ελλάδα είναι μέλος. Επί παραδείγματι, η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη φημολογείται ότι ήταν το αποτέλεσμα αθέμιτων συμφωνιών μεταξύ της τότε ελληνικής κυβέρνησης και των Lehman Brothers… Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα διεθνούς εμπλοκής στη δημιουργία του ελληνικού χρέους είναι τέτοια που φαίνεται ότι τόσο σύμμαχοι όσο και δηλωμένοι εχθροί της Ελλάδας έχουν βάλει το χεράκι τους άμεσα ή έμμεσα για να έρθουν τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα.

Κατά συνέπεια, αυτό που το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα φαίνεται να προτάσσει καθώς ενεργοποιεί την τάση της Ελλάδας προς τη διαφθορά είναι ότι το ελληνικό κοινοβούλιο και οι τράπεζες θα πρέπει να μεταμορφωθούν εκ βάθρων έτσι ώστε να επιβιώσουν. Με άλλα λόγια, η κρίση στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας και στον τρόπο που η Ελλάδα χειρίζεται τα χρέη και τα εξωτερικά της δάνεια (διελαύνων Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Δία της Ελλάδας στον 8ο) μοιάζει να πυροδοτεί συγκρούσεις (τετράγωνο) που οδηγούν σε ξαφνικές και επαναστατικές αλλαγές εντός του ελληνικού κοινοβουλίου (διελαύνων Ουρανός σε σύνοδο με τον Πλούτωνα της Ελλάδας στον 11ο). Αδιαμφισβήτητα, αυτό έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει, δεδομένου του ότι τα κόμματα του δικομματισμού έλαβαν μόλις το ένα τρίτο των ψήφων στις εκλογές του περασμένου Μαΐου: αυτά τα δύο κόμματα ήταν άλλωστε υπεύθυνα για τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας που ψηφίστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, δήθεν για την καταπολέμηση του ελληνικού χρέους. Όμως, η αγανάκτηση των Ελλήνων έθρεψε την ανάπτυξη διαφόρων μικρότερων κομμάτων, κάτι που δεν επέτρεψε το σχηματισμό ισχυρής μονοκομματικής κυβέρνησης και που φυσικά οδήγησε στην ανάγκη διενέργειας νέων εκλογών στις 17 Ιουνίου.

Τι πληροφορίες θα μπορούσαμε να αντλήσουμε από την αστρολογία σχετικά με το ενδεχόμενο αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών της 17ης Ιουνίου; Δεδομένου του ότι οι εκλογές θα γίνουν με το φεγγάρι στο τελευταίο τέταρτο και την Αφροδίτη σε ανάδρομη πορεία, δε φαίνεται να υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να αντέξει τέσσερα χρόνια. Από τη μία, το φεγγάρι στη χάση του δεν είναι καλός οιωνός για νέα ξεκινήματα και δεν παρέχει σταθερότητα. Από την άλλη, η ανάδρομη Αφροδίτη συγχέει το αξιακό μας σύστημα και προλειαίνει το έδαφος για αλλαγή απόψεων μόλις η Αφροδίτη επανέλθει σε ορθή πορεία στα τέλη Ιουνίου. Το τελευταίο είναι ακόμη πιο πιθανό γιατί η Αφροδίτη βρίσκεται στο μεταβλητό και αναποφάσιστο ζώδιο των Διδύμων! Επίσης, οι αστρολογικοί χάρτες του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, που αναδείχτηκαν στους δυο επικρατέστερους υποψηφίους των περασμένων εκλογών, φαίνεται να δέχονται αστρολογικές επιρροές που δε φανερώνουν ξεκάθαρη εύνοια για κανέναν από τους δύο.

Πιο συγκεκριμένα, ο διελαύνων Δίας ευνοεί τον Ήλιο του κ. Σαμαρά στους Διδύμους πολύ περισσότερο από τον Ήλιο του κ. Τσίπρα στον Λέοντα, αλλά ο διελαύνων Ποσειδώνας σε όψη τετραγώνου με τον Ήλιο του κ. Σαμαρά μπορεί άνετα να του επιφυλάξει απογοήτευση. Από την άλλη, η Αφροδίτη του κ. Τσίπρα, που είναι δείκτης της δημοτικότητας ενός ατόμου, δέχεται όψη αντίθεσης από τον διελαύνοντα Πλούτωνα και όψη τετραγώνου από τον διελαύνοντα Ουρανό, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί ως εξής: μεγάλη και ξαφνική αύξηση της δημοτικότητας του κ. Τσίπρα, που όμως μπορεί να ξεφουσκώσει κατά τρόπο δραματικό και αναπάντεχο. Γι’ αυτό, αν και ο κ. Σαμαράς μπορεί να είναι πιο τυχερός από τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές – κάτι  που άλλωστε φάνηκε στις προηγούμενες – ο τελευταίος μπορεί να συγκεντρώσει έναν σημαντικό αριθμό ψήφων που να θέσει σε κίνδυνο τη δυνατότητα του κ. Σαμαρά να γίνει Πρωθυπουργός.

Εάν επίσης λάβουμε υπόψη μας ότι το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα θα είναι πάλι ακριβείας στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 ενεργοποιώντας έτσι εκ νέου το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, νομίζω ότι οι Έλληνες θα οδηγηθούν ξανά στις κάλπες γύρω στις 19 του Σεπτεμβρίου. Η πιθανότητα νέων εκλογών το Σεπτέμβρη θα μπορούσε να σχετίζεται επίσης με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη… Άλλωστε, το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα μας υπενθυμίζει ότι οτιδήποτε είναι σαθρό θα πρέπει να καταστραφεί με τρόπο δραστικό, το οποίο σημαίνει ότι αν η Ευρωζώνη είναι μια δομή σάπια και σαθρή, τότε μερικές ενέσεις κεφαλαίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να μην είναι αρκετές για να σώσουν το Ευρώ από τον αφανισμό. Ας σημειωθεί ότι ο Δίας, ο πλανήτης της τύχης και της ανάπτυξης πραγματοποιεί μια πολύ σημαντική διέλευση από τον αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας: στις 22 Ιουνίου θα κάνει όψη συνόδου με τον ωροσκόπο της στους Διδύμους. Αυτή η διέλευση θα ανανεώσει τόσο τον τρόπο που η Ελλάδα βλέπει τον κόσμο όσο και τον τρόπο που ο κόσμος βλέπει την Ελλάδα. Τι κατεύθυνση όμως θα πάρει αυτή η ανανέωση;

Για να απαντήσουμε στην ερώτηση αυτή θα ήταν χρήσιμο να εξετάζαμε τι συνέβη σχεδόν 12 χρόνια πριν, την 1η Ιανουαρίου 2001, όταν ο διελαύνων Δίας κατελάμβανε την ίδια ακριβώς θέση την οποία θα καταλάβει και στις 22 Ιουνίου. Σημειώστε ότι η επιλογή του αριθμού 12 δεν είναι τυχαία: ο Δίας χρειάζεται 12 χρόνια για να κάνει έναν πλήρη γύρο του ζωδιακού εγκαινιάζοντας έτσι έναν νέο κύκλο ανάπτυξης. Αυτό που συνέβη την 1η Ιανουαρίου 2001 ήταν το ότι η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη. Κατά συνέπεια, ο αναπτυξιακός κύκλος που άνοιξε τότε φαίνεται να κλείνει τώρα, ακόμη περισσότερο γιατί ο Δίας της Ελλάδας δέχεται όψη συνόδου από τον διελαύνοντα Πλούτωνα, κάτι που υποδηλώνει μια ανανέωση που παίρνει τη μορφή μιας εκ βάθρων αλλαγής. Δεδομένου του ότι το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα θα ενεργοποιήσει το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα της Ελλάδας τόσο στις 22 Ιουνίου όσο και στις 19 Σεπτεμβρίου, ενδέχεται η διαδικασία εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ να ξεκινήσει γύρω στις 22 Ιουνίου και να ολοκληρωθεί γύρω στις 19 Σεπτεμβρίου. Έτσι, φαίνεται ότι από τότε και μετά θα αρχίσει ένας καινούριος αναπτυξιακός κύκλος, είτε με τη δραχμή είτε με μια υποτιμημένη εκδοχή του Ευρώ. Πέραν της πιθανότητας να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη εντός αυτής της χρονικής περιόδου, είναι επίσης πιθανή μια πλήρης αναδιάρθρωση του ελληνικού κοινοβουλίου και του τραπεζικού συστήματος καθώς και του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: μια νέα και πολύ σημαντική εποχή για την Ελλάδα είναι προ των πυλών. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να την απολαύσουμε όσο μπορούμε!!    

No comments:

Post a Comment